vrijdag, 15 oktober 2021 15:18

Reba McEntire en Dolly Parton voor het eerst een duet

Het nieuwe album van Reba McEntire is een enorme set van drie schijven genaamd Revived Remixed Revisited. Een verzameling nieuwe versies van de grootste hits uit haar carrière. De set bevat een nieuwe versie van "Does He Love You", opgenomen als duet met niemand minder dan Dolly Parton. Dit is de eerste keer dat McEntire en Parton samenwerken.

"Is dat niet geweldig? Hier zijn we, tot nu toe in onze carrière en we hebben nog niet samen kunnen zingen", vertelde McEntire aan Rolling Stone Friday. "Ik heb voor haar gezongen, zij heeft voor mij gezongen, maar we hebben nog nooit samen een duet gedaan. Ik was zo opgewonden dat ze ja zei." McEntire nam "Does He Love You" voor het eerst op in 1993 als duet met Linda Davis. De originele opname werd uitgebracht op McEntire's Greatest Hits Volume Two en won de Grammy voor Best Country Vocal Collaboration. Billy Stritch en Sandy Knox schreven het nummer.

 

 

De nieuwe opname is een andere kijk op het nummer, met een uitgeklede en eenvoudigere productie van Dave Cobb. Parton en McEntire hebben hun zang niet in dezelfde kamer opgenomen vanwege de beperkingen van het coronavirus, maar ze waren in dezelfde studio toen ze een video filmden. "Tegen de tijd dat de video verscheen, waren we allemaal gevaccineerd en veilig genoeg om samen in dezelfde kamer te komen", vertelde McEntire aan Rolling Stone.

Toen het erop aankwam om de video met Parton te filmen, gaf McEntire toe dat ze zo nerveus was dat ze 40 minuten te laat was. "Ik was zo in paniek", vertelde ze aan PEOPLE. "Dat irriteert me echt. Ga er vroeg heen, wees voorbereid, verspil niemands tijd en toon respect. Dat was altijd mijn motto. Voor haar om me daar te verslaan, oh mijn god."

 

 

Revived Remixed Revisited

Revived Remixed Revisited is een unieke kijk op de typische greatest hits-compilatie. De eerste schijf bevat heropnames met McEntire's touring band, terwijl de tweede nieuwe remixen bevat. De derde schijf bestaat uit uitgeklede opnames geproduceerd door Cobb, inclusief het Parton-duet. Sommige nummers worden herhaald, zodat fans verschillende benaderingen van dezelfde nummers kunnen horen. De tweede schijf bevat een remix van het originele "Does He Love You" duet met Davis, geproduceerd door Eric Kupper. Elke schijf in de set eindigt met een andere versie van Bobbie Gentry's "Fancy".

De Cobb-opnames zijn misschien wel de meest fascinerende schijf voor oude fans, aangezien de producer slechts vijf of zes muzikanten in dienst had, zodat de stem van McEntire de ster van elk nummer zou kunnen zijn. "Dave's idee is: 'Als ze zingt, trekt iedereen zich terug, gaat iedereen uit de weg'", vertelde McEntire aan Rolling Stone. "We kwamen allemaal samen binnen en zongen en hadden plezier. Het was gewoon heel ontspannen, dat is het beste adjectief dat ik kan gebruiken voor de Dave Cobb-sessies."

McEntire zal deze feestdagen ook te zien zijn in een nieuwe Lifetime Christmas-film, Christmas in Tune, met John Schneider in de hoofdrol. Ze filmde ook nieuwe afleveringen van CBS' Young Sheldon, met haar vriend, Rex Linn, in de hoofdrol. In december zal McEntire haar residentie in Las Vegas bij Brooks & Dunn afronden.

 

 

­