dinsdag, 08 februari 2022 09:58

Overzicht albumrecensies eind 2021 - januari 2022

In de afgelopen weken (sinds eind december 2021) zijn er weer meerdere albumrecensies verschenen op newcountry.nl. Een overzicht:
Cody Johnson: Human The Double Album

Cody Johnson: Human The Double Album

Op 8 oktober 2021 verscheen het nieuwe studioalbum van Cody Johnson, getiteld ‘Human – The Double Album’. De 34-jarige zanger had duidelijk heel veel inspiratie, want hij verwent de luisteraar met maar liefst 18 uitstekende countrynummers. Geloof, hoop, liefde, verdriet, nostalgie, allemaal aspecten die behoren tot het mens-zijn en die voorkomen in het leven van (alle) mensen, komen aan bod op dit dubbelalbum.

Taylor Swift: Red (Taylor’s Version)

Taylor Swift: Red (Taylor’s Version)

Taylor Swift is heel druk bezig met haar project om haar oudere albums opnieuw in te zingen en op te nemen en zodoende haar oudere nummers opnieuw in eigen bezit te krijgen. In april 2021 bracht ze ‘Fearless (Taylor’s Version)’ op de markt (recensie van dat album is ook terug te lezen op newcountry.nl) en op 12 november 2021 verscheen ‘Red (Taylor’s Version)’. Taylor Swift levert zeker geen half werk want ‘Red (Taylor’s Version)’ bevat maar liefst 30 (!) nummers: 20 heropgenomen songs van het in 2012 verschenen album ‘Red’ en 10 nieuwe nummers ‘From The Vault’. Goed voor meer dan 2 uur (!) luistergenot!

Larry Fleet: Stack Of Records

Larry Fleet: Stack Of Records

 Op 24 september 2021 verscheen ‘Stack Of Records’ van Larry Fleet. Zijn eerste volwaardige studioalbum, aangezien zijn vorige plaat ‘Workin’ Hard’ uit 2019 eerder een veredelde/extended EP was met slechts 8 nummers. ‘Stack Of Records’ is een zeer fijn album geworden, dat heel wat onderwerpen behandelt: het belang van muziek, leven op het platteland, liefde, verdriet, God en zelfs de essentie van het leven. Laten we even grasduinen door de 13 uitstekende songs van deze plaat.

Kristian Bush: Troubadour

Kristian Bush: Troubadour

Op 19 november 2021 verscheen ‘Troubadour’, het tweede studioalbum van Kristian Bush. In 2017 schreef de mannelijke helft van het countryduo Sugarland de gelijknamige countrymusical ‘Troubadour’: een verhaal dat zich afspeelt in het Amerika van de jaren ’50, een scharnierpunt waarin countrymuziek langzaamaan veranderde van eenvoudige hillbilly deuntjes in flashy, met pailletten en glitters omzoomde songs, die typerend waren voor de countrymuziek in de jaren zestig. En in 2021 heeft Kristian Bush de 16 songs van deze musical verzameld op ‘Troubadour’, zijn tweede solo studioalbum na ‘Southern Gravity’ uit 2015.

Tim Hicks: Campfire Troubadour

Tim Hicks: Campfire Troubadour

Ik schrijf eigenlijk zelden een recensie over een EP, simpelweg omdat die volgens mij vaak te weinig materiaal bevatten voor een review, maar voor Tim Hicks maak ik heel graag een uitzondering. De 42-jarige Canadese zanger bracht op 21 mei 2021 ‘Campfire Troubadour’ uit. Een heerlijke, akoestische kampvuur-EP met 7 unplugged songs.

Walker Hayes: Country Stuff The Album

Walker Hayes: Country Stuff The Album

Op 21 januari 2022 verscheen ‘Country Stuff The Album’ van Walker Hayes. Op zijn derde studioalbum behandelt de 42-jarige zanger en vader van zes kinderen de volgende thema’s: alcohol, liefde, eenvoud, herinneringen, vriendschap, nooit opgeven en uiteraard ‘country stuff’. Een bloemlezing van de dertien nummers op deze uitstekende plaat.

Eddie Montgomery Ain't No Closing Me Down

Eddie Montgomery: Ain't No Closing Me Down

Op 28 januari 2022 verscheen ‘Ain’t No Closing Me Down’ van Eddie Montgomery. Een album ontstaan tijdens de pandemie en tevens het allereerste solo studioalbum van de 58-jarige zanger en voormalig lid van de succesformatie Montgomery Gentry. De 13 nummers op deze uitstekende plaat behandelen de volgende thema’s: lockdown/pandemie, liefde, liefdesverdriet, feesten, verlies, woede, niet bij de pakken neer gaan zitten, het leven en de USA.

Maddie & Tae Through The Madness Vol. 1

Maddie & Tae: Through The Madness Vol. 1

Op 28 januari 2022 werd de EP ‘Through The Madness Vol. 1’ van Maddie & Tae gereleased. Een verzameling van 8 songs die alle facetten van de liefde, bekeken vanuit het oogpunt van de vrouw, behandelen. De EP is een 100% women power/power women EP, want ook op de twee duetten op de plaat laten Maddie & Tae zich bijstaan door twee dames.

Lees ook...

­