maandag, 19 december 2022 21:30

Ons kerstgeschenk aan u: Overzicht Interviews Cedric 2022

Door

Vorig jaar rond deze tijd zag het leven er minder rooskleurig uit, want toen zaten we net in een nieuwe lockdown. Gelukkig is de situatie ondertussen heel wat positiever geworden en hebben we in Nederland sinds maart 2022 weer kunnen genieten van heel wat mooie live new country concerten van o.a. Scotty McCreery, Callista Clark, Brett Eldredge, Midland, Sean McConnell, Brett Young, Kiefer Sutherland, Marty Stuart, Carly Pearce, The Mavericks…

2022 is ook een jaar geworden waarin ik heel wat leuke, verrassende interviews heb mogen doen namens newcountry.nl, hetzij via Zoom hetzij live. Graag had ik dit jaar willen afsluiten met een mooi kerstinterview met een new country artiest, maar dat is jammer genoeg niet gelukt gezien de drukke eindejaarsschema’s van de meeste artiesten.

Om u toch een leuk kerstgeschenk te bezorgen vindt u hierbij het overzicht van de interviews die ik in 2022 heb gedaan namens newcountry.nl. Hopelijk beleeft u veel plezier aan het (opnieuw) lezen van deze verzameling mooie verhalen. Ik en de rest van het team van newcountry.nl wensen u prettige kerstdagen toe.

Cody Johnson: Human The Double Album

John Driskell Hopkins

n de eerste plaats ben ik een vader van drie prachtige dochters (een dochter van 13 jaar en een tweeling van 9 jaar oud). Daarnaast ben ik een songwriter, een tekstdichter/tekstschrijver en pas daarna een muzikant. Ik kom uit het Zuiden van de US en ben iemand die het hele artistieke/muzikale spectrum wil omarmen. Ik ben een afgestudeerd acteur en zeg tegen iedereen dat ik al heel lange tijd de rol van muzikant speel.

Taylor Swift: Red (Taylor’s Version)

Tim Hicks

Ik ben een werkende muzikant, die gepassioneerd bezig is met het maken van nieuwe muziek en die niet kan wachten om weer voor een live publiek op te treden! Ik heb van jongs af aan in verschillende bands gespeeld en ben altijd met muziek bezig geweest. Daarnaast ben ik ook een vader, door de pandemie zelfs tijdelijk huisman geweest, van twee prachtige kinderen.

Larry Fleet: Stack Of Records

The Shires

Wij zijn Ben en Crissie, het best verkopende UK countryduo in de UK. Wij vormen nu bijna 10 jaar een duo en de tijd is voorbijgevlogen! Ik weet nog goed dat ik 10 jaar geleden, op 24-jarige leeftijd, de muziek van Lady A aan het beluisteren was en helemaal doordrongen werd van liefde voor de countrymuziek. Daarop heb ik een oproep op Facebook geplaatst om te zoeken naar een vrouwelijke countryartiest. Zo kwam ik in contact met Crissie en is de bal aan het rollen gegaan.

Kristian Bush: Troubadour

Scotty McCreery

Ik ben een echte familieman. Mijn vrouw en ik kennen elkaar ook al een hele tijd, zij is een heel belangrijk onderdeel van mijn muziek en van wie ik ben. Ik ben een persoon die trouw wil zijn aan zijn roots, aan zijn muziek en aan zijn dagelijks leven. Mijn roots, mijn familie en mijn vrienden zijn het allerbelangrijkste in mijn leven.

Tim Hicks: Campfire Troubadour

Drake White

Drake White is een echtgenoot, een Godvrezende muziek junkie, die muziek speelt omdat hij dat leuk vindt en die er ook zijn beroep van heeft kunnen maken. Drake White is een volhouder, Drake White is een songwriter. Drake White houdt van honden, Drake White houdt van mensen. Een introverte extravert. Dat vat het wel mooi samen.

Walker Hayes: Country Stuff The Album

Midland

Midland is een Amerikaanse band, die werd opgericht in Austin, Texas. Onze specialiteit is live music. We maken authentieke en betekenisvolle muziek, waarbij country centraal staat, met een mix van rock ‘n roll, R&B, soul en pop.

Eddie Montgomery Ain't No Closing Me Down

Ashley Cooke

Hallo, ik ben Ashley! Ik ben op 11-jarige leeftijd met muziek begonnen en ik ben op 18-jarige leeftijd verhuisd naar Nashville. In 2019 heb ik besloten om mij full time te focussen op de muziek en dat doe ik nu nog steeds. Dat is in een notendop wie ik ben, in ieder geval op muzikaal gebied.

Maddie & Tae Through The Madness Vol. 1

The Mavericks

We zijn een eclectische band, een band die al 30 jaar bestaat. We hebben door de jaren heen in verschillende samenstellingen bestaan, maar we spelen nu ongeveer 10 jaar in onze huidige samenstelling. En in deze samenstelling voelen we ons als een vis in het water, een samenstelling en concept die weergeven waar The Mavericks voor staan.

Maddie & Tae Through The Madness Vol. 1

Lainey Wilson

Waar zal ik beginnen, want er valt behoorlijk veel te vertellen? Ik ben afkomstig uit Baskin, in North East Lousiana, een piepklein dorpje met ongeveer 200 inwoners. De meeste van die 200 inwoners beschouw ik als mijn familie, want het is een hechte gemeenschap. Ik hou van countrymuziek en ben een country girl in hart en nieren. Ik hou van paardrijden en van 4x4 wagens/trucks besturen, maar wat ik het liefste doe is het componeren en schrijven van songs.

Maddie & Tae Through The Madness Vol. 1

Nashville’s Country Café

Pam: We zitten nu in de fase dat we de show voor de eerste keer hebben zien samensmelten tot een geheel.

Jordyn: We komen net van het podium, dus we zitten nog hoog in de adrenaline van het optreden. Wij zijn superenthousiast! We zijn eigenlijk erg gelukkig nu!

Pam: Ons enthousiasme werd ook erg gevoed door de positieve manier waarop het publiek op ons en onze muziek reageerde. Zowel op de originele nummers van Tupelo Honey als op de classics die werden gezongen. We voelden dat het publiek het brede spectrum erg op prijs stelde.

Lees ook...

­