Old Dominion en hun song “Never Be Sorry”

02 november 2020

Old Dominion's "Never Be Sorry" is misschien wel het vrolijkst klinkende breakup song van de band tot nu toe. Met goede herinneringen die zich uitstrekken van Chicago tot Californië, denken de jongens terug aan de goede momenten ... ook al is er net iemand gedumpt.

Die tweedeling is niet verloren gegaan bij de band. De leden Matt Ramsey, Trevor Rosen en Brad Tursi werkten samen met de songwriters Shane McAnally en Josh Osborne. Waarbij de kern van het nummer samenkwam tijdens een tourstop met Kenny Chesney in 2018.

McAnally, die de track (en het bijbehorende Old Dominion album) samen met de band produceerde, heeft gezegd dat het even heeft geduurd om de sfeer in de studio precies goed te krijgen. Maar nu heeft de track alle Old Dominion kenmerken die we allemaal zo goed kennen. 

"Als er een droevige tekst is, heb ik de laatste tijd steeds meer het gevoel dat ik elk nummer blij wil maken", vertelde gitarist Brad Tursi  "Een vrolijk geluid met een droevige tekst is voor mij een coole nevenschikking."

"Soms is de domste, meest basale melodie degene die het beste aanvoelt," voegde Rosen eraan toe. "Ik weet niet waarom dat zo is, maar als je het voelt, weet je het. Het hoeft geen gekke melodie over de hele kaart te zijn. Soms is het gewoon de simpele waarbij je op [één noot] blijft, dat je die bevrijding in je buik voelt. "

"Never Be Sorry" is geregisseerd door Mason Allen, die ook de video regisseerde van "One Man Band", dat eerder deze maand een CMT Music Award won.

In een videochat voorafgaand aan de première merkte Allen op: "Ik ben altijd al een fan geweest van one-take-video's, of gewoon lange shots in het algemeen. Maar er komt veel meer repetitie en moeilijkheid bij kijken om een afstandsschot te maken. Dus als er veel dingen aan de hand zijn, kan het moeilijk zijn om alles aan de productiekant en de uitvoerende kant te krijgen zoals je het had gepland. "

"Never Be Sorry" is de vierde single van het derde album van de band Old Dominion dat ze bijna precies een jaar geleden (op 25 oktober 2019) uitbrachten op Sony Music Nashville. Het project kwam binnen op nummer 1 in de Billboard Country Albums-hitlijst. De band heeft net een opnamesessie van drie weken afgerond in Asheville, North Carolina.

Never Be Sorry

 

 

­