woensdag, 06 december 2017 18:56

Netflix schrapt Danny Masterson uit The Ranch

Danny Masterson The Ranch

 

Danny Masterson wordt uit de Netflix-comedy The Ranch geschreven.

 

Netflix heeft dinsdag bekendgemaakt dat Masterson niet terugkeert in het derde seizoen van de comedyserie. De streamingdienst heeft geen exacte reden gegeven voor de exit van Masterson, die door vier vrouwen wordt beschuldigd van verkrachting.

 

 "Als gevolg van voortdurende discussies, hebben Netflix en de producers Danny Masterson uit The Ranche geschreven”, staat in een statement van Netflix. "Gisteren had hij zijn laatste opnames en de opnames hervatten we begin volgend jaar zonder hem.”

 

Danny Masterson

 

Danny Masterson, vooral bekend van zijn rol in de That ’70s Show, is onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek. Vier vrouwen zeggen dat ze begin jaren 2000 op gewelddadige wijze zijn verkracht door hem. Een van de vrouwen deed hier in 2004 aangifte van.

 

Masterson zegt in een reactie op zijn ontslag: "Ik ben uiteraard erg ontgoocheld door de beslissing om mijn personage uit The Ranch te schrijven. Ik heb de aantijgingen tegen mij altijd ontkend. Mij is nooit een misdrijf ten laste gelegd, laat staan dat ik ben veroordeeld.” Hij vervolgt: „In dit land ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen, maar in het huidige politieke klimaat lijk je schuldig zodra je wordt aangeklaagd. Ik kijk ernaar uit mijn naam voor eens en voor altijd te zuiveren.”

 

In de sitcom The Ranch, die zich afspeelt op een familieranch spelen Danny Masterson en Ashton Kutcher de hoofdrollen. Ze speelden ook samen in de That ’70s Show. De serie wordt geproduceerd door de makers van Two and a Half Men.

 

­