maandag, 02 mei 2022 06:28

Naomi Judd, countrylegende overleden op 76 jaar

Countryster Naomi Judd, vooral bekend als zangeres van The Judds en moeder van Wynonna Judd en Ashley Judd, is dit weekend op 76-jarige leeftijd overleden. De zussen het overlijden zaterdag in een verklaring bevestigd.

"Vandaag hebben wij zussen een tragedie meegemaakt. We hebben onze mooie moeder verloren aan de ziekte van een psychische aandoening", staat in de verklaring van Judd. "We zijn kapot. We gaan door een diep verdriet en weten dat zoals we van haar hielden, ze ook geliefd was door haar publiek. We bevinden ons op onbekend terrein."

 

Vóór het tragische nieuws keerden The Judds voor het eerst in 20 jaar terug naar het televisiepodium. Wynonna en haar moeder speelden "Love Can Build a Bridge" tijdens de CMT Music Awards 2022, slechts enkele weken voor haar overlijden.

 

Naomi Judd - Love Can Build A Bridge

 

Country Music Hall of Fame

De Judds zouden zondag worden ingewijd in de Country Music Hall of Fame en werpen een bitterzoete schaduw over het evenement. De ceremonie is doorgegaan ondanks het overlijden van Naomi Judd doorgegaan. Nog verrassender is dat dochter Wynonna aanwezig was bij de introductie, samen met zus Ashley Judd om de introductie te accepteren. 'Het spijt me dat ze het niet tot vandaag vol kon houden', zei Ashley Judd huilend over haar moeder, terwijl de zussen een bijbelvers lazen en spraken over de familiebijeenkomst na het tragische verlies. Wynonna maakte ook duidelijk dat ze het podium niet zal opgeven. "Hoewel mijn hart gebroken is, zal ik blijven zingen", zei Wynonna.

 

De doodsoorzaak werd niet nader toegelicht door de dochters van  Naomi Judd of officieel bevestigd. Het duo was ook van plan om in de herfst een arenatour te maken, de eerste in tien jaar voor de moeder en dochter.

Naomi Judd's carrière eindigde in 1991 nadat een hepatitis-diagnose haar van de weg hield. Gedurende haar carrière, die samen met dochter Wynonna optrad, behaalde het duo 14 nr. 1 nummers in drie decennia.

Naomi Judd wordt overleefd door haar dochters en haar man, Larry Strickland, die ook een muzikant was en een periode als achtergrondzangeres voor Elvis Presley had. Naomi  Judd's dochter, Wynonna, vierde net een dag voor het verlies hun introductie in de Country Music Hall of Fame.

"Kan geen betere manier bedenken om verwelkomd te worden in ons nieuwe huis in de [Country Music Hall of Fame] dan door de fans", schreef Wynonna in het bijschrift. "Ik kijk er naar uit om jullie lieve gezichten zondag langs de rode loper te zien!"

Dochter Ashley Judd is vooral bekend om haar acteercarrière, met in films als Heat, Kiss the Girls, Double Jeopardy en vele anderen in haar carrière. Ze werd ook een van de aandachtspunten tijdens de #MeToo beweging na haar bewering dat ze seksueel was misbruikt door Harvey Weinstein.

 

 

Lees ook...

­