vrijdag, 11 februari 2022 08:26

Morgan Wallen opent tour in Madison Square Garden NY

Morgan Wallen; foto John Shearer Morgan Wallen; foto John Shearer

Gekleed in een flanellen overhemd, een spijkerbroek en laarzen, opende Morgan Wallen gistavond zijn Dangerous Tour in Madison Square Garden, de eerste stop op zijn 54-stedentocht door Amerika. Met een decibelniveau van gemiddeld 30 dB harder dan het gemiddelde spel in de arena, ging de songwriter/superster de nacht in en opende de show met de huidige single "Sand In My Boots" solo op piano voordat hij het publiek vroeg: "Wat je zegt, we doen iets COUNTRY in New York City vanavond!”

En dat is precies wat de 13.237 menigte deed. Ze kwamen vroeg opdagen, om 20.00 uur was het publiek op 92% van de capaciteit, een volle 75 minuten voordat hun headliner het podium betrad.

"Mijn naam is Morgan Wallen," zei hij, terwijl hij zichzelf voorstelde na drie nummers uit zijn 23 tellende nummerset. "We zouden onze tour in Indiana beginnen, maar de goede God had andere plannen, dus voor 2022 is onze eerste show hier in Madison Square Garden," voordat hij grijnzend toevoegde: "Maak het moeilijk voor de volgende mensen die komen kijken ons op reis.”

 

 

Verdeeld in vier kwartalen en overuren, met twee verrassende gasten (ERNEST op "Flower Shops" en HARDY op "He Went To Jared"), werd het uitverkochte publiek getrakteerd op muziek van beide albums van Wallen, If I Know Me uit 2018 ( 'Chasin' You', 'Up Down') en 15 nummers uit het 33-nummer tellende Dangerous: The Double Album uit 2021. Tijdens "7 Summers" bootsten fans de teksten na en facetimeden ze die thuis, en tijdens "Cover Me Up" bleven de zaklampen van de telefoon aan terwijl Wallen bekende: "Dit is een van mijn favoriete liedjes om te zingen."

Terwijl hij zijn laatste twee nummers ("Wasted On You" en "Whiskey Glasses") op de rand van zijn podium dook, zei de jongen uit Oost-Tennessee tot slot: "Ik had nooit gedacht dat ik dit zou doen. Jullie zijn allemaal ongelooflijk."

 

Morgan Wallen - Sand In My Boots Madison Square Garden

 

 

­