zaterdag, 24 juli 2021 12:48

Morgan Wallen, het eerste interview sinds het incident

Morgan Wallen heeft zijn eerste interview gegeven sinds zijn controverse over racistische opmerkingen eerder dit jaar. Hij verscheen in Good Morning America op vrijdag 23 juli. In een vooraf opgenomen interview met Michael Strahan zei Wallen dat hij en zijn vrienden "samen domme dingen zeiden" en dat "het in onze gedachten heel  speels was."

"Dat klinkt onwetend, maar het / dat is echt waar het vandaan kwam ... en het is verkeerd," vervolgde hij, terwijl hij tegen Strahan zei dat hij het woord "vaak" gebruikte, maar dat toen hij dat deed, hij dat deed bij die "bepaalde vriendengroep" van hem. Hij voegde eraan toe dat hij het in de gefilmde beelden 'op geen enkele denigrerende manier bedoelde'. De 28-jarige zei dat hij "niet zeker" was waardoor hij het gevoel kreeg dat hij het woord kon gebruiken en zei dat hij denkt dat hij "er gewoon onwetend over was". "Ik denk niet dat ik ging zitten en dacht: 'Hé, is dit goed of is dit fout?'", legde hij uit.

 

Consequenties

In februari werd Wallen gefilmd terwijl hij racistische uitlatingen schreeuwde voor zijn huis in Nashville door een buurman. Nadat de video naar TMZ was gestuurd, kreeg de inwoner uit Tennessee een aantal gevolgen; zijn muziek werd niet meer gespeeld bij radiostations in het hele land, evenals talloze afspeellijsten op streamingdiensten, hoewel het sindsdien weer is gaan draaien; zijn platencontract werd hersteld na voor onbepaalde tijd te zijn opgeschort; hij werd verwijderd uit de ACM Awards-overweging, werd uitgesloten van deelname aan de Billboard Music Awards en kreeg later dit jaar een wijziging in zijn geschiktheid voor de CMA Awards.

Toen Strahan de zanger vroeg of hij begrijpt waarom de smet 'zwarte mensen zo overstuur maakt', gaf Wallen toe: 'Ik weet niet hoe ik mezelf in hun schoenen moet plaatsen, want dat ben ik niet.' Hij voegde eraan toe: "Maar ik begrijp het wel, vooral als ik zeg dat ik het speels of wat dan ook gebruik, onwetend, ik begrijp dat dat moet klinken, weet je, als: 'Hij begrijpt het niet - hij begrijpt het niet.'"

Wallen vertelde Strahan dat hij met meerdere organisaties heeft gesproken, waaronder de Black Music Action Coalition (BMAC) en platenbaas Kevin Liles, Eric Hutcherson, executive vice president en chief people en inclusiefunctionaris bij Universal Music Group en gospelzanger CeCe Winans. Hij onthulde ook dat hij 30 dagen in een afkickkliniek in San Diego, Californië heeft doorgebracht.

Nadat de video eerder dit jaar was uitgebracht, verontschuldigde Wallen zich in een verklaring en een bericht op sociale media aan fans en verklaarde later dat hij deze zomer geen shows zou geven. "Ik wilde jullie laten weten dat ... [ik] het gevoel heb dat ik echt aan mezelf heb gewerkt. Ik ben trots op het werk dat ik heb gedaan en in veel opzichten dankbaar dat ik de tijd heb gehad om het te doen. Ik zal er altijd naar streven om beter te zijn", deelde hij in een aprilbrief aan de fans. "Deze tijd heeft me niet alleen onthuld op welke manieren ik wil verbeteren, maar het heeft me er ook aan herinnerd dat ik nog steeds erg trots ben op wie ik ben en de man die ik aan het worden ben."

De controverse leidde tot een piek in het succes van het album van Wallen, Dangerous: The Double Album, en de zanger zei dat hij en zijn team extra inkomsten van die piek schonken aan organisaties, waaronder BMAC.

 

­