donderdag, 25 mei 2023 11:07

Morgan Wallen behaald status gelijk aan Stevie Wonder en Whitney Houston in Billboard hitlijst

Morgan Wallen behaald status gelijk aan Stevie Wonder en Whitney Houston in Billboard hitlijst Morgan Wallen; foto Ryan Smith

Morgan Wallen blijft geschiedenis schrijven terwijl zijn onlangs uitgebrachte derde studioalbum One Thing At A Time voor de 11e opeenvolgende week op nummer 1 in de Billboard 200-hitlijsten staat. Aan de top sinds de release op 3 maart, merkt The New York Times op, "de hitparade van de countryster met One Thing at a Time plaatst hem in een klasse met Whitney Houston, Stevie Wonder en de 'Titanic'-soundtrack."

Het laatste album dat 11 opeenvolgende weken aan de top van de Billboard 200 stond, kwam in 1987 met Whitney Houston's Whitney (met "I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)" en "So Emotional," merkt de Times verder op. Daarvoor was het 1976 in 1977 toen Stevie Wonder's Songs in the Key of Life (met "Isn't She Lovely" en "I Wish") voor het eerst op rij 13 weken op nummer 1 stond. Ondertussen, 2021's Dangerous: The Double Album scoort zijn 120e niet-opeenvolgende weken in de Billboard 200 Top 10 tweede in levensduur, slechts tot 173 weken in handen van de originele cast-opname, My Fair Lady, in 1956.

"Deze statistieken zijn allemaal zo vernederend en in dezelfde zin genoemd worden als Stevie Wonder en Whitney Houston is iets dat ik me nooit had kunnen voorstellen," reflecteert Wallen. “Maar ik ben iedereen die naar mijn muziek luistert zeer dankbaar. Dat is de connectie die het meest voor mij betekent en het is het beste compliment dat er is - het feit dat jullie het leuk vinden.

One Thing At A Time heeft tot nu toe drie nummer 1-hits opgeleverd met 10 weken nummer 1 "You Proof" (de langste nummer 1 in de geschiedenis van de countryradio); "Thought You Should Know", dat drie opeenvolgende weken bovenaan de country airplay-hitlijsten bleef staan; en de nieuwste pop-crossover-hit 'Last Night', die sinds 2015 de snelst klimmende nummer 1 in de Billboard Country Airplay-hitlijsten werd na slechts 11 weken, heeft zes niet-opeenvolgende weken op nummer 1 gestaan in de Billboard Hot 100-hitlijsten en claimt nu de langste Hot 100-regering - en overtreft Kenny Rogers' "Lady" en Johnny Hortons "The Battle of New Orleans", die zes weken op nummer 1 stonden in de Hot 100 in respectievelijk 1980 en 1959.

 

Morgan Wallen - Last Night

 

Ondertussen blijft het succes van zijn 5x platina tweedejaarsproject, Dangerous: The Double Album, de records overtreffen die voorheen in handen waren van Adele en Bruce Springsteen, met een kloksnelheid van 120 niet-opeenvolgende weken en een plaats in de Top 10 van de Billboard 200-hitlijsten.

Wallen's 62-daagse One Night At A Time World Tour 2023 omvat bezoeken aan 5 landen, 3 continenten en telt 29 stadions plus arena's, amfitheaters en festivals in de meest uitgebreide tour van de superster tot nu toe. Met steun van HARDY, ERNEST en Bailey Zimmerman begon de tour in het buitenland in Nieuw-Zeeland en Australië, voordat hij terugkeerde naar de Verenigde Staten in Milwaukee's American Family Field; en de volgende wordt hervat met back-to-back nachten in Wrigley Field in Chicago.

Gerelateerd...

Lees ook...

­