Mickey Guyton walgt na aanval Capitool

08 januari 2021

Mickey Guyton is een van de weinige countryartiesten die op sociale media hebben gesproken sinds de rellen op het Capitool woensdag.

Toen duizenden Donald Trump-supporters het Capitool in Washington D.C. binnendrongen in een poging de resultaten van de presidentsverkiezingen ongedaan te maken. "Ik walg volkomen", tweette Guyton.

Ze hoorde aanvankelijk over de rellen nadat ze woensdag aan interviews had deelgenomen door te tweeten: "Ik ben net klaar met interviews en zet het nieuws aan ... wat is er in godsnaam aan de hand!" Zowel Guyton als Maren Morris hadden ook kritiek op de vrouw van Jason Aldean, Brittany, die Antifa-samenzweringstheorieën op haar Instagram-verhaal plaatste en beweerde dat er "Antifa vermomd als Trump-supporters" in het Capitool waren.

'En hoe weten de echtgenotes van sommige zangeres het verschil niet tussen marcheren voor raciaal onrecht en nazi's die ons Capitool doorbreken omdat hun man niet heeft gewonnen?' Morris tweette in reactie op Guyton, die antwoordde: "Ik weet precies over wie je het hebt."

'Mijn vriendin heeft dit vandaag gepost. Misschien moet ze beter onderzoek doen voordat ze gevaarlijke samenzweringen uitspuugt,' schreef Morris voordat ze een serie foto's deelde die de bewering van Bretagne verifieerde.

 

 

Later op woensdag wees Guyton erop dat de algemene sociale media reactie van de countrymuziekgemeenschap op de rellen "krekels op krekels op krekels" was. Donderdagochtend herhaalde ze de verklaring door meerdere GIF's te tweeten. Een handvol andere sterren hebben zich uitgesproken om de rellen af te keuren, waaronder Morris en Tim McGraw, maar de gemeenschap is tot dusver grotendeels stil gebleven.

 

 

 

Guyton's carrière kende een groot succes in 2020 nadat ze haar nummer "Black Like Me" uitbracht, dat ze schreef als reactie op raciaal onrecht in de Verenigde Staten. Sindsdien heeft ze een EP uitgebracht, Bridges, en werd ze de eerste zwarte vrouwelijke soloartiest die werd genomineerd voor een Grammy in een countrycategorie toen ze werd genomineerd voor Best Country Solo Performance voor "Black Like Me".

 

­