Mickey Guyton komt met debuut album 'Remember Her Name'

13 juli 2021

Mickey Guyton heeft officieel de releasedatum voor haar aankomende debuutalbum gedeeld en aangekondigd dat het album Remember Her Name op 24 september zal uitkomen. Het album bevat 16 nummers, waarvan 15 Guyton medeschreef, inclusief haar 2020 releases "Black Like Me" en "What Are You Gonna Tell Her?" die haar carrière veranderende.

"Remember Her Name is een hoogtepunt van de laatste tien jaar uit mijn leven in Nashville", deelde Guyton in een verklaring mee. "Dit album is de afsluiting van een hoofdstuk. Al die jaren geleden ben ik begonnen met het maken van muziek die mensen het gevoel zou geven dat ze zelfredzaam, geliefd en comfortabel zouden zijn om zichzelf te zijn, en dit album houdt daar allemaal aan vast. Ik hoop dat iedereen wie luistert, iets vindt dat hen verbindt en tot hen spreekt."

Remember Her Name volgt de EP Bridges van de Grammy-genomineerde, die in september 2020 werd uitgebracht.

 

Mickey Guyton

Guyton kreeg in 2011 een contract bij Capitol Nashville en bracht haar eerste single uit in 2015, maar haar eerdere muziek gaf haar niet het succes waar ze op hoopte omdat ze haar eigen verhaal niet vertelde. "Mijn man en ik dronken wat in L.A. en ik vroeg hem: 'Waarom denk je dat countrymuziek niet werkt voor mij?'", vertelde de inwoner van Texas aan NBC News. "Omdat ik op dat moment al vijf of zes jaar met countrymuziek bezig was en ik niet echt veel succes had gehad. Ik heb enig succes gehad, maar niet zo veel succes. Hij zei: 'Je loopt weg van alles wat jou anders maakt. Je moet je liedjes schrijven over je ervaringen. Countrymuziek is de waarheid, toch? Dus schrijf je waarheid - schrijf niet de waarheid van iemand anders.' Het was zo'n levensveranderend gesprek voor mij." Bekijk de volledige tracklijst van Remember Her Name hieronder en pre-order het album HIER.

Tracklist

1. Remember Her Name (Mickey Guyton, Parker Welling, Blake Hubbard, Jarrod Ingram)
2. All American (Mickey Guyton, Victoria Banks, Emma-Lee, Karen Kosowski)
3. Different (Mickey Guyton, Emma-Lee, Karen Kosowski)
4. Love My Hair (Mickey Guyton, Anna Krantz)
5. Lay It On Me (Mickey Guyton, Jaden Michaels, Gavin Slate)
6. Higher (Mickey Guyton, Nathan Chapman, Fraser Churchill, Preston Glass, Narada Walden) 7. Dancing In The Living Room (Mickey Guyton, Karen Kosowski, Victoria Banks, Emma-Lee)
8. Do You Really Wanna Know (Mickey Guyton, Melissa Fuller, Andy Skib)
9. Black Like Me (Mickey Guyton, Emma Davidson-Dillon, Fraser Churchill, Nathan Chapman) 10. Words (Mickey Guyton, Abbey Cone, David Kalmusky)
11. What Are You Gonna Tell Her? (Mickey Guyton, Karen Kosowski, Victoria Banks, Emma-Lee) 12. Smoke (Mickey Guyton, Nathan Chapman, Balewa Muhammad)
13. Rosé (Mickey Guyton, Karen Kosowski, Victoria Banks)
14. Indigo (Mickey Guyton, Jimmy Robbins, Laura Veltz, Mozella)
15. If I Were A Boy (Toby Gad, Brittany Jean Carlson)
16. Better Than You Left Me (Fly Higher Version) (Mickey Guyton, Nathan Chapman, Jennifer Hanson, Jenn Schott)

 

 

 

­