Michael Ray met nieuwe track 'Picture' geïnspireerd door familie Michael Ray; foto Anna Clary

Michael Ray met nieuwe track 'Picture' geïnspireerd door familie

14 mei 2021

Michael Ray, de artiest van Warner Music Nashville, eerde zijn oom enkele dagen nadat hij was overleden op de beste manier die hij kende: door het verhaal van hun familie te vertellen. Samen met de bekroonde songwriters Michael Hardy en David Garcia schreef hij de track "Picture" (luister HIER) over gemaakte herinneringen en nog te maken herinneringen. Vandaag brengt hij het nummer uit naast de officiële videoclip, geregisseerd door David Bradley. Fans zullen in de video een gitaar opmerken met het label "Amos" de naam van zijn overleden grootvader en zijn album uit 2018. Dezelfde waarmee Ray zijn Grand Ole Opry-debuut meer dan zes jaar geleden maakte. Het volledige cirkel-moment spreekt tot de boodschap die "Picture" biedt.

Michael Ray - Picture

 

“Het afgelopen jaar was ik in staat om naar huis te gaan en weer contact te maken met wat me in eerste instantie naar Nashville deed willen verhuizen, waardoor ik verliefd werd op muziek, de mensen die me hebben gemaakt tot wie ik ben, de mensen die vanaf de eerste dag in me geloofden, ”Zei de singer / songwriter. “Ik denk dat het me heeft geholpen mezelf opnieuw te vinden en het soort muziek dat ik wil maken opnieuw te ontdekken. Dat is waar een nummer als ‘Picture’ vandaan komt. Nadat mijn oom Terry afgelopen juni was overleden, wilde ik een autobiografisch lied schrijven over mijn familie en de herinneringen waar we allemaal op terug moeten kijken - maar het is geen droevig liedje. Het is een feestlied. Ik hoop dat het mensen eraan herinnert, net als bij mij, om momenten vast te leggen met hun dierbaren. "

Nu het touren in de wacht is gezet, heeft Ray het afgelopen jaar opnieuw contact met zichzelf kunnen maken en meer dan ooit tevoren de pen op papier gezet. "Picture" is een van de vele nieuwe tracks die deze zomer en daarna verschijnen. Zijn huidige single "Whiskey And Rain" (luister HIER) - geprezen omdat hij "een natuurlijk throwback country-geluid omarmt" (Rolling Stone)/ De song beklimt momenteel in de hitlijsten op de countryradio, aangezien het meer dan 20 miljoen on-demand streams bereikt heeft. Een speciale Warehouse Sessions live versie van de track is nu beschikbaar (luister HIER).

In de afgelopen 12 maanden heeft Ray ook zijn enorm succesvolle livestream-serie gemaakt, Honkytonk Tuesday. Honkytonk Tuesday toonde zijn liefde voor klassiek country en trok in 2020 meer dan 700.000 views en plaatste hem op nummer 32 op de eindejaarslijst 2020 Pollstar Top 100 Livestreamers. 'Picture' en 'Whiskey And Rain' volgen twee hitalbums, drie nummer 1's en vijf RIAA Gold-gecertificeerde singles, waaronder 'One That Got Away', 'Think A Little Less' en 'Her World Or Mine'. Houd binnenkort meer nieuwe muziek in de gaten.

 

­