woensdag, 14 juni 2023 12:21

Michael Ray met debuut Dive Bars & Broken Hearts tijdens CMA Fest

Michael Ray met debuut Dive Bars & Broken Hearts tijdens CMA Fest Michael Ray; foto Connor Vaughan Morss

Het afgelopen jaar heeft Michael Ray zijn vak aangescherpt, zijn geluid gefocust en dieper en dieper verdiept in het soort countrymuziek waarmee hij is opgegroeid in het hart van centraal Florida. In samenwerking met de CMA Album of the Year-winnende producer Michael Knox, verdubbelde het paar zich met een mager countrygeluid van een werkende man dat sporen trok van Conway Twitty, Merle Haggard, Vern Gosdin, Hank Jr. en Alabama.

Donderdagavond, bij de lokale bevolking van East Nashville, voornamelijk The 5 Spot (waar Lady Gaga beroemd haar eigen Dive Bar Tour aftrapte ter ondersteuning van haar back-to-roots Joanne) trakteerde de no-nonsense songwriter zijn eigen fans op de eerste front-to-back optreden van Dive Bars & Broken Hearts. De EP met zes nummers onderzoekt de fasen van het leven, de emoties die bepalen hoe we leven, de realiteit van waar we ons bevinden in goede en slechte tijden.

"Ik wilde al een manier om dit te spelen voor de mensen die vanaf het begin deel hebben uitgemaakt van mijn leven en mijn carrière", zegt de zanger. “CMA Fest brengt fans van countrymuziek samen, niet alleen uit heel Noord-Amerika, maar over de hele wereld. Zoveel van mijn fans komen elk jaar, dit leek de perfecte manier om al deze muziek als geheel verzameld werk te debuteren zonder favorieten te spelen en een stad te kiezen.

 

Michael Ray - Dive Bars & Broken Hearts

 

De honger naar zijn nieuwe muziek was groot. Kaartjes voor de intieme rockbarshow waren in minder dan 18 uur weg; de fans begonnen voor het aanbreken van de dag in de rij te staan. Met een rij om de hoek en om de hoek waren de geesten opgewekt onder degenen die het geluk hadden kaartjes te bemachtigen - en in de bus van Knox zou de band, die een paar nummers in hun set had gedropt, eindelijk alles in elkaar kunnen zetten .

"Liedjes op een plaat zijn één ding," zei Ray. “Maar liedjes in een bar met echte mensen is iets anders. Pas als je die kamer binnenkomt en de mensen hoort die je kent. En toen ik opgroeide in Eustis, terwijl mijn opa de hele dag aan het werk was, thuiskwam, zich aankleedde en op weg ging naar waar de muziek was, leerde ik de kracht van die knappe jongen kennen.

Met de teaser-tracks "Workin' On It" en "Get Her Back" die de sterkste respons trokken, terwijl het publiek uit volle borst meezong, leken zelfs de onbekende nummers thuis te komen. Vanaf de opening "Dive Bars & Broken Hearts" trok Ray de menigte mee in een wereld van kortsluiting neon, jonge bokken die in hun vrachtwagens acteren, hartzeer dat je tot drinken drijft en het idee dat perfectie voorbij is het geluk van proberen om elke dag een beter mens worden.

Dive Bars & Broken Hearts is nu beschikbaar voor pre-order. Drie van de zes nummers zijn direct beschikbaar; 23 juni zal de rest van het project worden afgerond. Voor fans van hoe het echte leven geweldige liedjes creëert en redenen om vol te houden en er doorheen te komen, begrijpt Ray. Met vier eigen hitparades speelde hij "Think A Little Less" en "Whiskey & Rain" als kers op de taart van de nieuwe muziekijscoupe. Met stops in de Grand Old Opry op 9 juni en de Warner/Yee-Haw Brewing Co.-show op 10 juni, draait het allemaal om het in handen krijgen van degenen die het het meest verdienen: de fans.

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­