vrijdag, 14 januari 2022 09:08

Maren Morris over zichzelf en haar nieuwe album Humble Quest

Maren Morris mijmerde: "Wat schrijf je als de show niet door kan gaan?"

Maren Morris denkt dat iedereen zich vroeg in de pandemie waarschijnlijk in dezelfde situatie bevond. De omstandigheden leken hopeloos en ze worstelde om een reden te vinden. Voor het eerst in vele jaren zei ze tegen dat ze de controle niet had.

"Ik had geen controle over het lot van mijn carrière, of om voor al mijn mensen te zorgen zonder de belofte van touren, of zelfs dat mijn lichaam 'terugknapte' na de geboorte van mijn eerste kind," schreef ze op Instagram donderdag. "Elke dag daalde mijn controle af in stille, onmetelijke chaos binnen dezelfde vier muren."

Ze voelde angst, zei ze. Maar ze voelde ook opluchting toen ze besefte dat ze nooit de controle had.

Maren Morris begon aantekeningen te maken en ze kondigde donderdag aan dat ze die ervaringen in haar album 'Humble Quest' zou hebben gestopt, dat op 25 maart beschikbaar zal zijn. Het album is de thuisbasis van Morris' nieuwe nummer 'Circles Around This Town'. 

 

Maren Morris - Circles Around This Town

 

"Ik vond het woord 'nederig' altijd verwarrend", schreef ze op Instagram. "Ik hoor het vaak toegewezen aan mensen die ondanks hun opkomst tot succes 'relatable' of 'down to earth' zijn. Ik hoor het meestal gebruikt door volslagen vreemden die de persoon op wie ze het toepassen niet eens kennen.

Ze vroeg zich af of ze nederig was, en de vraag leidde tot 'Humble Quest'. Ze leerde dat ze nederig was door de pandemie, maar ook door levenservaringen, zoals te openhartig zijn, een nieuwe moeder zijn en de dood van een vriend.

"Wat ik ook ontdekte, is dat de liedjes die ik in die tijd wist te componeren, de meest authentieke en lichte teksten waren die ooit uit mijn pen zijn gevloeid", vertelde ze. "Ze pasten niet bij de tijd, maar ze leidden me af en uiteindelijk redden ze me van de tijd."

Ze vertelde Today's Country Radio met Kelleigh Bannen dat ze hoopt dat fans een soortgelijke ervaring hebben.

 

"Er zitten veel dingen in die ik intern aanpak, maar mijn bedoeling met dit alles, vanaf het begin nadat we 'Circles [Around This Town]' schreven, was eigenlijk om niet in zelf medelijden', zei ze. "Dus ik heb niet het gevoel dat er een nummer op 'Humble Quest' is dat wee mij is. Het is allemaal erg optimistisch, kijkt naar zeer donkere, echte onderwerpen. Ik hoop dat als dit album, door het in zijn geheel te beluisteren, een klein beetje doet voor de fans wat het voor mij heeft gedaan om het te schrijven, dan zal ik daar helemaal opgetogen en tevreden mee zijn."

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­