vrijdag, 15 januari 2021 08:59

Maren Morris en JP Saxe met “Line by Line”

Maren Morris zoals je haar nog nooit hebt gehoord.

Op haar gloednieuwe samenwerking met JP Saxe klinkt Morris alsof ze zich gloednieuw voelt. Misschien is het de intuïtie die bij het moederschap hoort. Of misschien is het gewoon muziek zien door een nieuwe en hoopvolle 2021 lens. Het gaat betreft dit nummer over songwriting. (Een onderwerp dat zelden de aandacht krijgt die het verdient.)

Saxe, een Grammy-genomineerde singer songwriter en multi-instrumentalist, werkte samen met Morris omdat hij haar passie voor de kunst van het maken van liedjes deelt.

"Mijn eerste gedachte over dit nummer is dat het onwerkelijk is dat ik het mag delen met een van mijn favoriete artiesten ooit. Met betrekking tot waar het over gaat, als songwriters brengen we een groot deel van ons leven door met het proberen om een ​​gevoel in een nummer te verwerken, en vaak zijn de grootste gevoelens, de beste, de gecompliceerde, gedetailleerde, rommelige, ongelooflijke gevoelens ', aldus Saxe “gaat gewoon niet passen. ‘Regel voor regel’ is onze erkenning daarvan ... van hoe één nummer niet genoeg is om alles vast te leggen, maar hoe we toch gewoon zullen blijven schrijven, vergeefs en liefdevol. ''

En Morris herhaalt zijn emoties over het proces van het verwerken van dat blanco vel papier.

“Ik heb er altijd van gehouden om contemplatief te zijn over de relatie tussen artiest en muze in liedjes. ‘Regel voor regel’ is een belofte dat ik in dit leven nooit klaar zal zijn met schrijven over mijn muze, omdat hij niet in één nummer kan worden samengevat, ”zei ze. “Die dag met JP schrijven was de meest vloeiende, inspirerende sessie. Hij is een lyrische kraan. Hij gooide de zin 'het onsterfelijk maken van mijn oprechtheid' weg en ik stondt er versteld van.

"Ik denk dat we al met al het hele nummer in een uur hebben geschreven en meteen hebben opgenomen."

Eind vorig jaar deelde Morris wat nieuws met haar fans. Het goede nieuws? "Ik ben bezig met het werken aan mijn derde plaat", schreef Morris op Instagram. Het slechte nieuws? "Ik heb besloten om de RSVP-tour te annuleren" deelde ze in hetzelfde bericht, nadat ze dit had gedaan uit voorzichtigheid en de onzekerheden die haar 2020-tour oorspronkelijk naar 2021 hadden geduwd.

 

 

­