Manny Blu dropt single “Valet” met Brittany Kennell

10 juli 2021

Manny Blu heeft de eerste ballad "Valet" van zijn aankomende EP, DEViL, uitgebracht. "Valet" bevat de harmonieën van voormalig NBC The Voice-deelnemer en SiriusXM Canadian Top of the Country-finalist Brittany Kennel. De nieuwe track is HIER beschikbaar op alle streamingdiensten.

 

Manny Blu en Valet

"Valet" is geschreven door de beste van Nashville, Aaron Eshuis, Ryan Beaver, Ryan Hurd en Joe Clemmons, brengt een nieuwe akoestische, onverwachte toon naar Manny Blu's aankomende EP. Blu verbond zich met de tekst van dit nummer op een heel persoonlijk niveau toen hij het voor het eerst hoorde met herinneringen aan de dagen tijdens de pandemie toen hij opgesloten zat in Canada en opnieuw contact maakte met een liefde uit zijn verleden.

Blu zou zich kunnen voorstellen welke plekken ze in Nashville zouden bezoeken mochten ze ooit terug gaan naar zijn huis in Tennessee. Het nummer vertelt het verhaal van een stel dat op een avond in Nashville verliefd wordt op elkaar. "Valet" paste in het verhaal van Blu's leven tijdens de pandemieperiode van 2020, en de zang van Brittany Kennell brengt het nummer naar nieuwe hoogten.

 

 

Toen ze het over de samenwerking had, was Blu dolblij dat Brittany Kennell deel uitmaakte van het nummer, niet alleen vanwege haar stem, maar ook omdat ze allebei Canadezen zijn die hun dromen waarmaken om countrymuziek te maken.

Manny merkte op: "Ik ben zo opgewonden dat ik met een Canadese collega artiest Brittany Kennell aan 'Valet' heb mogen werken", zei Blu bij de release. “Canada's fans van countrymuziek zijn er sinds dag één voor mij. Dit is het meest traditionele countrynummer op de EP, en het doet me denken aan het opgroeien daar en het kijken naar Shania Twain die wereldwijd succes boekt. Het was alleen maar logisch om een ​​ongelooflijke vrouwelijke artiest als Britt bij me te hebben. Ik ben zo nederig dat ze aan boord kwam en 'Valet' heeft gemaakt tot wat het is."

Manny Blu's EP DEViL dropt op 20 augustus van dit jaar. De EP zal vijf nummers bevatten die zijn geschreven door enkele van de meest gewaardeerde schrijvers uit Nashville, waaronder: Jessi Alexander, JT Harding, Brinley Addington, Anthony Smith, Michael Hardy, Craig Wiseman en Logan Wall. Blu's aanstaande EP, DEViL, draait om testamenten van liefde en liedjes die beschrijven waar hij nu in zijn leven staat, zowel persoonlijk als professioneel. Naast 'Valet' zijn er ook andere nummers uitgebracht, 'Might As Well Lead' en 'Train', die HIER beschikbaar zijn. Fans kunnen anticiperen op twee andere aankomende releases van de EP, getiteld "Rusty Things" en "Circle Up" (met Blaine Holcomb).

Met zijn aankomende EP, dit jaar, lanceerde de voormalige hockeyspeler, MMA-vechter en inheemse Canadees ook de live-optredensserie Live & Turned Up op zijn officiële YouTube-pagina. Blu en zijn band, bekend om zijn dynamische live-optredens, wilden de energie van een liveshow in elke Live & Turned Up-serie recreëren, door te zeggen: "Ik wilde alternatieve inhoud gebruiken en ik dacht dat het spelen van onze liveversies van de nummers en opnames een leuke manier is om dat te doen ... we wilden laten zien hoe spannend onze liveshow is." In de serie illustreerde Blu wat 'country punk' werkelijk is, wat hij uitlegt als 'countrymuziek tot in de kern, met een punkattitude'.

 

Manny BluManny Blu; foto Jason Myers

 

Sinds de eerste lancering eerder dit jaar zijn de video's in een stroomversnelling geraakt, wat heeft geleid tot de voortzetting van de serie; Live & Turned Up Vol 2 begon op 30 april met een Machine Gun Kelly-cover van "Kiss Kiss". More Live & Turned Up Vol 2-video's zullen in de komende weken worden uitgebracht, waaronder Blu die zijn draai geeft aan Miley Cyrus' "Prisoner" en live-uitvoeringen van zijn originele nummers, "Train", "Playback" (van zijn album Leave It Like Like It Is), en 'Rusty Things'. Live & Turned Up Vol 2 is gefilmd in de historische Exit/In in Nashville, Tennessee, waar een campagne op gericht was om het historische bestaan ​​ervan te behouden.

Live & Turned Up Vol. 1 debuteerde eerder dit jaar en zette Blu en zijn band op de voorgrond en speelde enkele van hun favorieten en enkele van de meest populaire covers samen met zijn originele materiaal. De videosetlist bevat The Pretty Reckless' "Death By Rock and Roll", "BLOW", oorspronkelijk uitgevoerd door Ed Sheeran, Bruno Mars en Chris Stapleton, en Blu's originelen, "'95" (alleen beschikbaar in serie), "Old Money", "Burnout Town" (van Blu's tweede EP uit 2020) en "X on My Heart" uit zijn debuut in 2019.

 

DEViL Track List:
  1. “Train” (Ryan Beaver, Jessi Alexander, and JT Harding)
  2. “Might As Well Lead “(Aaron Eshuis, Joe Clemmons, and Logan Wall)
  3. “Valet” Ft. Brittany Kennell (Aaron Eshuis, Ryan Beaver, Ryan Hurd, and Joe Clemmons) 
  4. “Rusty Things” (Ryan Beaver, Brinley Addington, and Anthony Smith)
  5. “Circle Up” – Ft. Blaine Holcomb (Ryan Beaver, Michael Hardy, and Craig Wiseman)

 

Lees ook...

­