woensdag, 12 januari 2022 14:26

Luke Grimes uit 'Yellowstone' kondigt grote carrièrestap aan

Luke Grimes als Kayce Dutton in de serie Yellowstone Luke Grimes als Kayce Dutton in de serie Yellowstone

Luke Grimes uit de serie Yellowstone omarmt zijn muzikale kant in 2022. De acteur, die Kayce Dutton speelt in de populaire western van Paramount Network, werkt nu samen met het managementteam achter de band Midland, Hailey Whitters, en zijn medespeler uit Yellowstone, Ryan Bingham, terwijl hij nieuwe songs schrijft, vertelde hij aan Rolling Stone. Hij keerde terug naar zijn muzikale roots, jaren nadat hij als drummer in een countryband in Los Angeles had gespeeld.

 

"Het was rond die tijd dat het alt-country-gedoe echt aan de gang was. Wilco en Ryan Adams waren toen erg groot en zo waren we een beetje", vertelde Grimes aan de outlet. "Ik speelde gitaar en hielp met het schrijven van liedjes voor de band, dus ik mocht meer zijn dan alleen de drummer. Het was een toffe ervaring."

 

Inspiratiebronnen van Luke Grimes

Naast Colter Wall noemt Luke Grimes Ruston Kelly, Paul Cauthen en wijlen songwriter Townes Van Zandt als zijn inspiratiebronnen, evenals Willie Nelseon en Merle Haggard. "Ik haat dit woord, maar de 'seculiere' muziek waar ik als kind naar mocht luisteren, was Willie Nelson en Merle Haggard en Johnny Cash", vervolgde de zoon van een dominee. "Dat is waar mijn vader mee opgroeide in de Appalachen. Toen hij geen predikant hoefde te zijn, speelde hij dat soort folk en country-rock."

Wat betreft of de muzikale reis van Luke Grimes overgaat in zijn optreden in Yellowstone, vertelde de inwoner van Montana aan Entertainment Tonight: "Ik denk dat het raar zou zijn als Kayce zou blijven zingen", zei hij. 'Maar al snel zul je Luke hier zien zingen.' Grimes' inval in muziek is geen aanwijzing dat hij binnenkort een stap terug zal doen uit Yellowstone.

 

"Als je een kleine jongen bent en je wilt acteur worden, wat voor dingen wil je dan spelen? Een cowboy, een soldaat", vertelde hij. "Het zijn een soort van alle droomrollen verpakt in één. Hij is gewoon een emotioneel complexe man, maar ook een badass. Het is allemaal goed spul." Nu seizoen 4 net is afgesloten met een explosieve finale, zei Luke Grimes dat er meer te ontdekken valt met Kayce in seizoen 5. "Het begin van seizoen 4 is een van de meest opwindende dingen die ik ooit op tv heb gezien", merkte hij op. "En voor Kayce is de rest van seizoen 4 een beetje een genezingsproces en ik denk dat seizoen 4 voor hem echt een game-changer is, waar ze echt een aantal dingen voor hem hebben geregeld om een andere man te zijn in seizoen 5. "

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­