vrijdag, 19 augustus 2022 08:19

Love and Theft is terug met nieuwe muziek

Love and Theft is terug met nieuwe muziek Love and Theft- Better Off; Foto Chase Lauer

Het new country duo Love and Theft is terug met nieuwe muziek en brengt voor het eerst in bijna zeven jaar een volledig project uit.

Bekend van de hits als "Angel Eyes" en "Runaway"  komt het countryduo Love and Theft hun nieuwe full-length project Better Off .

Het tweetal, bestaande uit Eric Gunderson en Stephen Barker Liles, is teruggekeerd met een EP met zes nummers die ze zelf hebben geschreven en geproduceerd. Op Better Off putten ze uit hun classic rock en gospel invloeden, leunend op de klanken van The Eagles, The Beatles, The Doobie Brothers en The Gaither Vocal Band.

Het titelnummer van de EP is geschreven in samenwerking met Jared Mullins en Christopher Stevens. Het overbruggen van de kloof tussen het geluid waar Love and Theft bekend om staat en waar de muziek van het duo naartoe gaat, "Better Off", is een nummer met akoestische gitaar. Het project omvat ook het door de jaren 80 beïnvloede 'Accidentally on Purpose', mid-tempo poprockers 'Anyway' en 'Tell Me What It Feels Like'.

Opgericht in 2006, brachten Love and Theft hun eerste vijf jaar door als trio en brachten ze de top 10 single "Runaway" uit in 2009. Nadat ze in 2011 een duo waren geworden, brachten ze hun tweede album uit, met nummer 1 "Angel Eyes". Het platina-verkopende duo heeft zes top 25 radio-singles en meer dan een miljoen volgers op sociale media.

 

Love and Theft - Better Off

 

 

 

­