woensdag, 12 augustus 2020 12:16

Lindsay Ell dropt album “Heart Theory” op 14-08

“Heart Theory” dropt op 14-08

Lindsay Ell zal op 14 augustus haar nieuwe album Heart Theory uitbrengen.

 

 

Het album is geproduceerd door Dann Huff en bestaat uit 12 nummers. Elk nummer gaat door een fase van verdriet: shock, ontkenning, woede, onderhandelen, depressie, testen en acceptatie. De albumtitel en songtitels zijn in kleine letters gestileerd.

Lindsay schreef mee aan 11 nummers voor het nieuwe project met een groot aantal top-songwriters. Waaronder Brandy Clark, Laura Veltz, Jessie Jo Dillon en Nicole Gaylon. De eerste single van het album 'wAnt me back' is geschreven door Lindsay, Kane Brown, Matt McGinn en Lindsay Rimes.

"Als theorie de wetenschap van muziek is, is harttheorie de wetenschap van een hart", zegt Lindsay. "Ik hoop dat deze routekaart een troost kan zijn als je hem nodig hebt, geruststelling wanneer je eraan moet denken in jezelf te geloven of misschien gewoon een glimp opvangt van een herinnering die je heeft gemaakt tot wie je bent."

Seksueel geweld

In juli onthulde Lindsay dat ze seksueel geweld heeft doorleeft. Met de release van het aankomende album. Liet in de song 'make you' Lindsay voor het eerst publiekelijk weten een overlevende van seksueel geweld te zijn. Het zeer persoonlijke nummer verkent haar leven nadat ze als 13-jarige werd verkracht. 'Make you' is geschreven door Lindsay en Brandy Clark. Het eerste nummer in de acceptatiefase, een weerspiegeling van Lindsays vastberadenheid om haar platform te gebruiken om andere overlevenden van seksuele trauma's te helpen.

Samen met de release van 'make you' lanceerde Lindsay de Make You Movement een liefdadigheidsfonds. Dat zich inzet om 'organisaties te helpen die risicojongeren, van huiselijk geweld en slachtoffers van seksueel geweld ondersteunen door waar nodig geld te verstrekken. " Lindsay schenkt de opbrengst van 'make you' aan de Make You Movement.

Het aankomende album volgt op de release van Lindsay's debuutalbum The Project uit 2017. In 2018 bracht Lindsay The Continuum Project uit, een track-by-track cover van John Mayer's Continuum.

Lindsay zal op 13 augustus 24 uur live gaan op haar Instagram tot en met de releasedag op 14 augustus. De livestream zal speciale gasten, optredens en meer verrassingen bevatten om de release van de Heart Theory te vieren. De huidige ACM New Female Artist of the Year-genomineerde zal "wAnt me back" uitvoeren tijdens de Today-show op 17 augustus vanuit het Ryman Auditorium in Nashville.

Luister hieronder naar 'ReadY to love' van het nieuwe album.

 

 

­