woensdag, 13 november 2019 20:47

Lil Nas X en Kacey Musgraves winnen alvast CMA Award

De 53ste CMA Awards beginnen over een paar uurtjes, maar er zijn al prijzen uitgereikt. De winnaars van twee prijzen werden vanochtend  op Good Morning America aangekondigd door Maddie & Tae, live vanuit Wildvillese Saloon in Nashville.

De eerste was de categorie voor CMA Musical Event of the Year, met de winst voor "Old Town Road (Remix)" van Lil Nas X met Billy Ray Cyrus. De crossover hit werd geproduceerd door YoungKio, Michael Trent Reznor en Atticus Matthew Ross de song was aanvankelijk uit de country hitlijsten gehaald omdat het niet "country genoeg" was en vervolgens opnieuw werd toegevoegd aan de hitlijst toen Cyrus zch toegevoegde aan de track. "Old Town Road (Remix)" heeft dit jaar ook prijzen gewonnen bij de MTV Music Video Awards en Teen Choice Awards, en is diamant-gecertificeerd door de RIAA voor de verkoop van meer dan tien miljoen exemplaren. In Nederland is de song ook een grote hit.

Ondertussen gaat de CMA Music Video of the Year naar 'Rainbow' van Kacey Musgraves en de video-regisseur, Hannah Lux Davis. De ambitieuze clip mengde symboliek en cinematografie met verbluffende kleuren en camerawerk, en bracht een sprankje hoop in meerdere hopeloze situaties. "Rainbow" van Kacey is ook genomineerd voor CMA Song of the Year tijdens de show vanavond, en de zangeres zelf is genomineerd voor CMA Female Vocalist of the Year. "Rainbow" verscheen op haar veelgeprezen Golden Hour-album, dat ook de Grammy-awards won voor Album van het Jaar en Beste Country album.

 

 

 Vanacht zijn de uitreikingen van de CMA Awards 2019

­