maandag, 09 oktober 2023 14:10

Lainey Wilson’s “Watermelon Moonshine” #1 op Country Radio

Lainey Wilson’s “Watermelon Moonshine” #1 op Country Radio Lainey Wilson; foto Alyssa Gafkjen

Vandaag ontving de meermaals bekroonde singer-songwriter en break-out-actrice Lainey Wilson haar vijfde opeenvolgende nummer 1-nummer op Country Radio met 'Watermelon Moonshine' van haar veelgeprezen album Bell Bottom Country.
“Watermelon Moonshine” volgt als de tweede single van Bell Bottom Country, met als eerste “Heart Like A Truck.” Eerder deze maand stond “Watermelon Moonshine” ook op nummer 1 in de country-airplay van Billboard, waardoor ze de eerste vrouwelijke soloartiest in twee jaar was met een song op nummer 1, en de vrouwelijke artiest met de meeste nummer 1-songs in Billboard. Country Airplay staat dit decennium in de hitlijsten. De laatste solo-vrouw die bovenaan de Billboard Country-airplay stond, was Wilsons ‘Things a Man Oughta Know’ in september 2021.

 

Lainey Wilson - Watermelon Moonshine

 

“Ik ben zo vereerd dat ‘Watermelon Moonshine’ deze week op nummer 1 staat op Country Radio! Dit nummer is geschreven in samenwerking met twee geweldige songwriters, Josh Kear en Jordan Schmidt, en ik kan niet trotser zijn als ik luister naar mensen die het terugzingen tijdens shows”, aldus Wilson. “Dit nummer vertegenwoordigt de verhalen waarmee ik ben opgegroeid en reflecteert op die jonge liefde waar we allemaal graag aan terugdenken.”
Ze brak eerder al het record voor het kortste gat tussen nummer 1-singles op Country Radio dit jaar met haar nummer 'Heart Like a Truck' en haar 'wait in the truck'-samenwerking met HARDY, maar er is geen teken dat Wilson het langzamer gaat doen, terwijl ze doorgaat om haar bekendheid binnen de country-industrie te vestigen, waarbij ze onlangs werd uitgeroepen tot de meest genomineerde artiest tijdens de CMA Awards van dit jaar met een recordaantal van negen nominaties, waaronder Album en Entertainer van het jaar.

Dit jaar heeft Wilson al vier ACM Awards, twee CMT Music Awards en drie PCCA Awards gewonnen, een uitverkochte headliner-tour van 28 dagen voltooid, haar debuut in het Red Rocks Amphitheatre en Lollapalooza gemaakt, en geëerd als Billboard Women in Music's 2023 “Rulebreaker ”, en begon met Luke Combs door stadions te toeren als ondersteuning tijdens zijn wereldtournee. (niet in NL)

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­