maandag, 06 november 2023 18:54

Lainey Wilson komt naar de Melkweg Amsterdam

Lainey Wilson Lainey Wilson foto Alysse Gafkjen

Lainey Wilson komt naar Nederland! Donderdag 25 April staat ze in de Melkweg Amsterdam!

Kaartverkoop start vrijdag 10 november om 10:00 uur KLIK HIER

De veelbekroonde singer-songwriter en doorbraakactrice Lainey Wilson heeft haar tournee“Lainey Wilson: LIVE” aangekondigd, met data in heel Europa, waaronder Nederland en het Verenigd Koninkrijk,Duitsland, Zweden en Noorwegen. De reeks dates begint op 17 april in Belfast, Noord-Ierland, met stops in oa Londen en Amsterdam voordat ze op vrijdag 3 mei eindigen in Oslo bij Rockefeller.

.

“There's no better feeling than putting on a show for a group of folks who have supported from afar for so long,” aldus Wilson. “I'm so excited to bring the LIVE show overseas next year and perform in some brand-new cities for the first time."

“Lainey Wilson: LIVE” 2024 UK & European Dates:

April 17th - Belfast, Northern Ireland - Ulster Hall
April 19th - Glasgow, Scotland - O2 Academy Glasgow
April 20th - Manchester, England - Manchester Academy
April 23rd - London, England - O2 Forum Kentish Town
April 25th - Amsterdam, The Netherlands - Melkweg Max
April 29th - Cologne, Germany - Kantine
April 30th - Berlin, Germany - Columbia Theatre
May 2nd - Stockholm, Sweden - Nalen
May 3rd - Oslo, Norway - Rockefeller

Lees het interview wat we hadden met Lainey KLIK HIER

Cc88f2d6d7efb87c36fab36d95f2f33a XL

OVER LAINEY WILSON:

Als belangrijkste vrouwelijke genomineerde en winnaar bij de ACM Awards 2023 met Female Vocalist of the Year, Album of The Year, Visual Media and Musical Event of the Year en regerend CMA 2022 CMA 2022 Female Vocalist en New Artist of the Year. Heeft Lainey Wilson het enthousiasme van de sector. De in Louisiana geboren vrouw wordt alom geprezen en aangeprezen als een topartiest om in de gaten te houden, en wordt gekroond tot de meest genomineerde artiest bij zowel de CMA Awards 2023 (met een record van negen nominaties) als de CMT Music Awards. als een van de populairste en meest spraakmakende nieuwe artiesten in de muziekwereld. Ze behaalde haar eerste nummer 1 met haar PLATINUM-gecertificeerde ACM-song van het jaar, 'Things A Man Oughta Know', bijna tien jaar nadat ze haar kleine boerengemeenschap in een camper had verlaten om haar dromen na te jagen, en heeft legioenen voor zich gewonnen van fans met haar kenmerkende Bell Bottom Country-geluid en esthetiek, die traditionele country combineert met een moderne en toch retro-flair. Lainey is een productieve en gewilde songwriter (met co-schrijverscredits voor nummers van artiesten als Luke Combs, Flatland Cavalry en meer). Lainey is een frisse, felle stem in Nashville en levert met haar labeldebuut een CMA-genomineerd album van het jaar af. , Zeggen wat ik denk.

Met een rockster-podiumpresentatie heeft haar kunstenaarschap haar over de hele wereld gebracht, waarbij ze optrad voor uitverkochte zalen in de VS, Groot-Brittannië en Duitsland met opmerkelijke namen als Jon Pardi, Luke Combs, Morgan Wallen, HARDY, Jason Aldean, Ashley McBryde, en meer. Nadat ze voor de tweede keer bovenaan de hitlijsten van de countryradio stond met de twee weken durende nummer 1-hit ‘Never Say Never’ met Cole Swindell, behaalde ze onlangs haar derde en vierde nummer 1-nummer met ‘Heart Like a Truck’ en HARDY-samenwerking “wait in the truck”.

 

Lainey Wilson - Heart Like A Truck

 

 

Haar huidige single 'Watermelon Moonshine' stond bovenaan de Country-hitlijsten en markeerde haar vijfde nummer 1-single, waarmee ze de eerste vrouwelijke artiest in twee jaar was die nummer 1 bereikte in de Billboard Country-airplay-hitlijst. Het tweede en veelgeprezen album, Bell Bottom Country, steeg in de Billboard’s Top Albums Chart en Billboard’s Country Albums Chart, met tot nu toe meer dan 650 miljoen streams.

Wilson maakte haar acteerdebuut in seizoen 5 van de grote hitserie ‘Yellowstone’ als een muzikant met de naam Abby, waar ze haar originele ‘Smell Like Smoke’ in première bracht en andere hits van haar recente album presenteerde, waaronder ‘Watermelon Moonshine’ en ‘ Houd mijn halo vast”. Als aanvulling op haar groeiende lijst van inspanningen werd Wilson tijdens de Billboard's Women in Music Awards geëerd met de Rulebreaker Award, en meest recentelijk bundelde ze de krachten met Wrangler als gezicht van hun herfst/winter damescollectie voor 2023.

 

­