woensdag, 04 augustus 2021 17:30

Lainey Wilson is door Opry NextStage genoemd als de artiest voor augustus

Lainey Wilson is door Opry NextStage genoemd als de artiest voor augustus Lainey Wilson; foto Alex Berger

Lainey Wilson is door Opry NextStage genoemd als de artiest voor augustus, terwijl haar hitsingle "Things A Man Oughta Know" door de Top 10 op Country Radio klimt.
Opry NextStage, ontwikkeld door Opry Entertainment Group en de Grand Ole Opry, investeert in de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe artiesten en belicht één opkomende artiest per maand.

De in Nashville gevestigde country breakout-artiest Hailey Whitters was de inaugurele artiest voor 2021, gevolgd door Parker McCollum. Wilson zal op dinsdag 10 augustus optreden in de Grand Ole Opry.

"De Grand Ole Opry heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad sinds ik een negenjarig meisje was," zei Lainey Wilson. "Ik ben echt vereerd om de nieuwste Opry NextStage-artiest te worden genoemd en ben zo dankbaar voor hun ongelooflijke steun aan de volgende generatie countrymuziek."

 

 

Opry NextStage samenwerkingen omvatten live optredens, strategische marketingondersteuning en korte verhalen in documentairestijl, gecreëerd door het bekroonde contentteam van Opry Entertainment. Opry NextStage werd oorspronkelijk gelanceerd in 2019 met vier verschillende artiesten die ongelooflijke muziek maken in de voorhoede van hun carrière. De inaugurele klasse bestond uit Riley Green, Tegan Marie, Tenille Townes en Travis Denning.

 

Lainey Wilson

"Een van de meest veelbelovende jonge sterren in de new country scene". Lainey Wilson is een van de meest geroemde nieuwe sterren van Country, die al door Spotify, MusicRow, Pandora en een hele reeks publicaties is genoemd als een "Artist to Watch", opgenomen in CMT's "Next Women of Country" en "Listen Up" programma's en werd gekozen als een iHeartCountry On The Verge artiest, een Billboard chartbreaker en een Apple Music "Up Next" spotlight artiest. Met haar rockster podium optredens en drie keer in de hitshow Yellowstone beland, heeft haar over de hele wereld gebracht. Waar ze voor uitverkochte zalen in de VS, het VK en Duitsland optrad met opmerkelijke namen als oa. Jason Aldean, Justin Moore, Tyler Farr, Ashley McBryde, Randy Houser en Josh Turner.

Lainey creëert een geheel eigen geluid en stijl met "Bell Bottom Country", die traditionele country combineert met een moderne en toch retro flair, en Lainey is een frisse, felle stem in Nashville. Het album uit 2021 van de inwoner van Louisiana is geproduceerd door het GRAMMY Award-winnende meesterbrein Jay Joyce (Eric Church, Miranda Lambert). Sayin' What I'm Thinkin', is uitgebracht met ongelooflijke lovende kritieken, met veel verkooppunten die het bestempelden als een van de beste albums van het jaar. Haar huidige radiosingle en "nummer dat elke countryfan moet horen", "Things A Man Oughta Know" heeft meer dan 130 miljoen on-demand streams verzameld, en claimde de nummer 1 plek op Sirius XM's The Highway Hot 30 Weekend Countdown en blijft klimmen door de Top 10 op Country radio.

 

­