donderdag, 11 juni 2020 16:31

Lady Antebellum verandert naam in Lady A

Lady Antebellum verandert naam in Lady A door associatie met slavernij

Lady Antebellum heeft hun naam officieel veranderd in Lady A, waarbij het woord "antebellum" is geschrapt vanwege de associatie met slavernij. De band maakte de beslissing donderdag (11 juni) bekend op Instagram.

 

 

"Toen we bijna 14 jaar geleden samen op pad gingen, noemden we onze band naar het huis in de zuidelijke vooroorlogse stijl waar we onze eerste foto's maakten. Als muzikanten deed het ons denken aan alle muziek die afkomstig is vanuit het zuiden en die ons heeft beïnvloed ... Southern rock, blues, R&B, gospel en natuurlijk country, "leggen Dave Haywood, Charles Kelley en Hillary Scott van Lady A uit in een verklaring. 'Maar we betreuren het en schamen ons te zeggen dat we geen rekening hebben gehouden met de verenigingen die dit woord verzwaren, verwijzend naar de periode van de geschiedenis vóór de burgeroorlog, waaronder slavernij valt.'

'Antebellum' is een woord dat is afgeleid vanuit de Latijnse uitdrukking 'ante bellum', wat letterlijk 'voor de oorlog' betekent. De term dateert uit 1840, legt Merriam-Webster uit, en werd achteraf geassocieerd met het tijdperk vóór de burgeroorlog.

"Als band hebben we ernaar gestreefd dat onze muziek een toevluchtsoord is ... alles inclusief. We hebben de afgelopen weken meer dan ooit gekeken en geluisterd, en ons hart is met overtuiging bewogen, onze ogen zijn wijd opengegaan vanwegen het onrecht , ongelijkheid en de vooroordelen..  Zwarte vrouwen en mannen hebben het altijd onder ogen gezien en blijven het elke dag onder ogen zien. Nu zijn de blinde vlekken onthuld waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden, "vervolgde Lady A. "Het spijt ons zeer voor de pijn die dit heeft veroorzaakt en voor iedereen die zich onveilig, ongezien of niet gewaardeerd heeft gevoeld. Pijn veroorzaken was nooit de bedoeling van ons, maar het verandert niets aan het feit dat het dat inderdaad deed. Dus vandaag , spreken we ons uit en brengen een wijziging aan.

Lady A is opgericht in 2006 en ze hebben acht albums uitgebracht, waarvan de meest recente Ocean uit 2019 is. Het trio zegt dat ze besloten hebben hun naam te veranderen "na veel persoonlijke reflectie, bandbesprekingen, en vele eerlijke gesprekken met enkele van onze beste donkere vrienden en collega's."

Terwijl Lady A zegt dat ze de afgelopen weken "ontwaakt" zijn, erkennen ze ook dat hun naamsverandering "slechts één stap" is in hun strijd voor raciale gelijkheid in Amerika.

"We willen het beter doen. We zijn vastbesloten om onze individuele en collectieve impact te onderzoeken en de nodige veranderingen aan te brengen om antiracisme te beoefenen. We zullen onszelf blijven onderwijzen, harde gesprekken voeren en de delen van ons hart zoeken die gesnoeid moeten worden om uitgroeien tot betere mensen, betere buren ', schrijft de band. "Ons gebed is dat als we het goede voorbeeld geven ... met nederigheid, liefde, empathie en actie ... we betere bondgenoten kunnen zijn voor degenen die lijden aan gesproken en onuitgesproken onrechtvaardigheden, terwijl we onze kinderen en toekomstige generaties beïnvloeden."

Lady A doneert ook aan het Equal Justice Initiative via hun LadyAID liefdadigheidsfonds.

 

 

­