dinsdag, 04 april 2017 14:26

Laatste album van Glen Campbell “Adios”

Image may contain: 1 person, smiling, outdoor

 

Glen Campbell zal op 9 juni het album “Adios” uitbrengen. Dit is zijn laatste album en is een afsluiting van een 50 jarige carrière.

 

Het album “Adios” is opgenomen in Station West te Nashville, vlak nadat Glen zijn “Goodbye Tour” had beëindigd, deze tour maakte hij na Glenn gediagnosticeerd was met de ziekte Alzheimer.

Kim, de vrouw van Glen laat weten dat het best vreemd is dat er nu in 2017 een album van Glen uitkomt, hij treed sinds 2012 niet meer op door zijn ziekte.

“Glen’s mogelijkheden om te kunnen spelen, zingen en teksten te onthouden begonnen al vrij snel af te nemen nadat de diagnose in 2011 was gesteld. Een gevoel bekroop ons dat we zo snel mogelijk de studio in moesten om de magie die nog aanwezig was, vast te zetten. Het was dan ook nu of nooit”.

 

Carl Jackson die lange tijd de banjospeler van Glen is geweest en tevens een goede vriend van de familie, speelt gitaar en heeft het album geproduceerd.

Carl maakte een aantal basistracks en vocals voor Glen klaar om te bestuderen en te oefenen. hij moedigde hem gedurende het gehele proces aan als Glen vanwege zijn afnemende gezondheid problemen had.

 

Op “Adios” staan 12 van de favoriete songs van Glen die hij nog nooit eerder heeft opgenomen, waaronder een aantal van Jimmy Webb, die veel heeft samengewerkt bij een aantal van zijn grootste hits zoals “Wichita Lineman”, “By The Time I Get To Phoenix” en “Galveston”.

 

Glen, wordt op 22 april 81 jaar en verkeert in het laatste stadium van Alzheimer.

 

Hieronder de track Everybody's Talkin'

 

 

 

Tracklist Adios:

 1. Everybody’s Talkin’
 2. Just Like Always
 3. Funny (How Time Slips Away) (feat. Willie Nelson)
 4. Arkansas Farmboy
 5. Am I All Alone (Or Is It Only Me) (intro by Roger Miller)
 6. Am I All Alone (Or Is It Only Me) (feat. Vince Gill)
 7. It Won’t Bring Her Back
 8. Don’t Think Twice, It’s All Right
 9. She Thinks I Still Care
 10. Postcard From Paris
 11. A Thing Called Love
 12. Adios

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­