Kip Moore dropt album Wild World

29 mei 2020

Kip Moore album Wild World

Als Kip Moore niet optrad reisde hij de wereld rond. Naar plaatsen zoals IJsland en Costa Rica, op zoek naar de volgende golf om te surfen, of een klif om te beklimmen of een afgelegen pad om te wandelen. Maar toen de pandemie van het coronavirus toesloeg bevond de in Georgia geboren wereldreiziger zich ook redelijk goed geschikt voor isolatie.

'Ik ben altijd een beetje introvert geweest en door wat ik doe gedwongen extravert moet zijn', zei Kip boven aan een rots vanuit zijn lodge bij de Red River Gorge in het oosten van Kentucky.

Wanneer andere artiesten hadden besloten om het uitbrengen van albums uit te stellen, brengt Kip Moore zijn vierde album "Wild World" uit. Dit is zijn persoonlijkste album tot nu toe.

'Dit is een tijd waarin mensen behoefte hebben' zegt Kip. 'Ik denk dat er zoveel berichten op dit album staan ​​dat het mensen zal helpen om de dingen die ze hebben weggestopt, op te graven, te analyseren en ze te verwerken.'

Het titelnummer van het album is niet alleen een beschrijving van de onzekere tijden van vandaag. In de tekst van "Wild World" denkt hij terug aan de levenslessen die zijn moeder en zijn vader hem aan hun keukentafel hebben geleerd. Op "Fire and Flame" (dat zich opbouwt als een U2 "Joshua Tree" nummer) spreekt Kip zijn neiging aan om soms zijn geloof te verwaarlozen.

'Als ik de tijd neem om te bidden, te mediteren en daarin gefundeerd te blijven heb ik zoveel meer vrede' zegt Kip. 'Maar toch, ik duw het nog steeds weg en loop er van weg. Ik houd het nog steeds vast, maar ik besteed er geen tijd aan of het koesteren ervan. En dat is wanneer ik echt dat duister en verloren gevoel krijg.'

Op de afsluiter van dit album "Payin 'Hard" deelt hij zijn spijt dat hij niet meer tijd doorbracht met zijn vader die in 2011 stierf, net toen zijn carrière begon. 'Dat zijn diepgewortelde, door de duisternis bewaarde dingen die ik al heel lang met spijt in de kast heb gehad' aldus Kip.

 Koop Wild World van Kip Moore

 

 

 

­