zaterdag, 21 maart 2020 06:49

Kenny Rogers overleden op 81-jarige leeftijd

Kenny Rogers Overleden

Country icoon Kenny Rogers is vrijdagnacht op 81-jarige leeftijd overleden.

De zanger stierf thuis een natuurlijke dood in het bijzijn van zijn familie. In verband met het coronavirus zal de uitvaart in zeer kleine kring plaatsvinden. De familie hoopt op een later tijdstip het leven van de zanger te kunnen vieren met zijn vrienden en fans, zo schrijven ze in een verklaring.

Grootste countryzanger aller tijden

Rogers, die in 1938 in Houston (Texas) werd geboren, kan gezien worden als een van de grootste countryzangers aller tijden. Hij won in zijn lange muzikale carrière vele prijzen, waaronder drie Grammy Awards. Ook scoorde hij vele nummer 1-hits.

Kenny was een zanger, songwriter, acteur, fotograaf en ondernemer, met bijna zes decennia in de hitlijsten verkocht Kenny meer dan 120 miljoen albums en nam hij hits op als "The Gambler", "Lady", "Islands in the Stream", "Lucille", "Ruby, Don't Take Your Love to Town ”.

Kenny had 24 nummer 1-hits, 11 nummer 1-albums, 25 top 10 countryalbums en won drie Grammy's, acht ACM's en zes CMA's. Kenny werd in 2013 opgenomen in de Country Music Hall of Fame en ontving de Willie Nelson Lifetime Achievement Award tijdens de CMA Awards van 2013.

Afscheidstournee

Kenny kondigde in 2015 aan een punt achter zijn zangcarrière te zetten. ,,Ik heb dit lang genoeg gedaan,’’ zei Rogers toen. ,,Er is soms maar een heel dunne lijn tussen gedreven en zelfzuchtig zijn, en ik denk dat ik in mijn jongere jaren over die grens ben heengegaan. Nu wil ik bij mijn vrouw en kinderen zijn. Die zie ik niet genoeg. En ik heb nog een paar zaken op mijn verlanglijstje.’’

Kenny sloot zijn afscheidstournee in 2018 af nadat hij een reeks gezondheidsuitdagingen had doorstaan.

De zanger trouwde vijf keer en heeft vijf kinderen. Zijn laatste huwelijk, met Marianne Gordon, duurde van 1977 tot 1993.

In 2016 swas Kenny Rogers voor het laatst in Nederland voor een optreden in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

 

Kenny Rogers geldt als één van de bestverkopende countryzangers ooit en heeft zo’n 100 miljoen platen verkocht. Hij heeft tal van prijzen gewonnen waaronder drie Grammy’s. 

 Kenny is één van grootste countryzangers allertijden en heeft veel betekend voor de country muiek zoals het er nu is, er zal later een herdenking platsvinden

 

 

­