woensdag, 25 oktober 2023 12:51

Kelly Clarkson verrast Darius Rucker met de CMA Humanitarian of the Year Award

Darius Rucker wordt verrast met de CMA Humanitarian of the Year Award 2023 tijdens “The Kelly Clarkson Show” op maandag 23 oktober 2023 Darius Rucker wordt verrast met de CMA Humanitarian of the Year Award 2023 tijdens “The Kelly Clarkson Show” op maandag 23 oktober 2023 Foto; Weiss Eubanks / NBCUniversal

Drievoudig GRAMMY Award-winnaar Darius Rucker werd 23 oktober, geëerd met de CMA Foundation Humanitarian Award 2023 tijdens zijn optreden in de “The Kelly Clarkson Show”, waar hij sprak over zijn overleden moeder Carolyn Rucker en uitlegde hoe de naam van zijn nieuwe album, Carolyn's Boy, tot stand kwam.

 

Kelly Clarkson Surprises Darius Rucker With CMA Humanitarian Of The Year Award

“When I was a kid, she instilled in us that you help people – not people that are less fortunate; you help people that need help,” Rucker shared with Clarkson of one of his mom’s greatest lessons, also noting, “We grew up in a really poor neighborhood with not much and, you know, there was no reason for me to believe that I was gonna be here and make it. But she always instilled in me ‘believe in yourself, you can do whatever you want.’”

Zoals Forbes verkondigt: ‘Carolyns zoon heeft het goed gedaan. Ze zou trots op hem zijn vanwege de muziek, en nog veel meer,’ en American Songwriter voegt eraan toe: ‘Rucker beschikt over een van de meest aansprekende zangstemmen in de muziek… Maar het zijn niet alleen zijn stem die aantrekkelijk is. Het is ook zijn warme, zonnige persoonlijkheid.”

Rucker nam ook deel aan de nieuwste aflevering “Prime Playlist” van ABC News om het album en de invloed van zijn moeder te bespreken (bekijk HIER), en nam “PBS NewsHour” mee naar zijn geboorteplaats Charleston, S.C., waar hij meer over het album deelde en zijn persoonlijk samengesteld Riverfront Revival Music Festival (bekijk HIER).

De CMA Foundation Humanitarian Award erkent een persoon die als humanitair persoon heeft gediend door leiderschap van de gemeenschap, financiële steun, persoonlijk vrijwilligerswerk en belangenbehartiging. De geëerde persoon heeft blijk gegeven van toewijding aan waardevolle doelen die belangrijk zijn voor de Country Music Association en de Country Music-gemeenschap. Rucker is vier keer genomineerd voor de CMA Awards en nam in 2009 de CMA New Artist of the Year-onderscheiding mee naar huis.

Hij beloofde zijn steun aan het St. Jude Children's Research Hospital na een inspirerend bezoek uit de eerste hand 15 jaar geleden en als gevolg daarvan organiseerde hij in 2010 de liefdadigheidsveiling, het golftoernooi en het concert "Darius and Friends". tot CMA Fest, tot de vrienden die de afgelopen jaren met Rucker hebben opgetreden onder meer Brooks & Dunn, Brothers Osborne, Kane Brown, Luke Bryan, Luke Combs, Sheryl Crow, Vince Gill, Ashley McBryde, A.J. McLean van onder meer de Backstreet Boys, Brad Paisley en Kenny Rogers. Het evenement heeft nu de grens van $3,6 miljoen overschreden en heeft geld ingezameld ten behoeve van het onderzoeksziekenhuis dat toonaangevend is in de manier waarop de wereld kinderkanker en andere levensbedreigende ziekten begrijpt, behandelt en verslaat.

Rucker was ook medevoorzitter van de kapitaalcampagne die 150 miljoen dollar opbracht om te helpen bij de bouw van het nieuwe MUSC Shawn Jenkins Children's Hospital in zijn geboorteplaats Charleston, SC – een inspanning die rechtstreeks geïnspireerd was door de carrière van zijn moeder als MUSC-verpleegkundige – en heeft gepleit voor meer dan 200 liefdadigheidsinstellingen goede doelen ter ondersteuning van openbaar onderwijs en juniorgolfprogramma's in South Carolina via de Hootie & the Blowfish Foundation, terwijl hij ook fungeert als nationale voorzitter van het National Museum of African American Music in Nashville.

 

24 april 2024 staat Darius in de Paradiso Amsterdam, zie de agenda voor meer INFO

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­