maandag, 01 juni 2020 19:41

Kane Brown over racisme

Kane Brown #BlackLivesMatter

In het licht van racisme en verdeeldheid in de Verenigde Staten dringt Kane Brown er bij zijn fans op aan om "samen te komen en deze shit uit te werken".

De new country ster die zelf halfbloed is nodigt zijn fans en volgers uit om met hem in gesprek te gaan over de onrust in het land. Dit allemaal na de recente dood van George Floyd, een zwarte man die door toedoen van een blanke politieagent genaamd Derek Chauvin is vermoord.

Op deze maandag na een weekend van protesten en rellen in grote steden in de Verenigde Staten, tweette Kane een bericht:

"We will never see peace in this world until we ALL see each other as PEOPLE. We will never understand each other when you have people on 2 different sides. We have to become 1 to be at peace."

 Op Instagram, waar hij het bericht opnieuw plaatste, voegde Kane eraan toe:

"I hate confrontation but this is the truth whether you wanna believe it or not." Hij bood ook aan "answer as many [questions] as I can"

In zijn eigen commentaar vervolgde Kane zijn gedachten hierover: "Ik denk eerlijk gezegd dat het onwetend is om een ​​mens in koelen bloede te doden zonder dat ze iets doen, vooral als ze met de handen geboeid zijn" schrijft hij " verwijzend naar de 46-jarige Floyd die werd aangehouden op verdenking van het gebruik van een vals biljet van $ 20 om sigaretten te kopen. Officier Chauvin is beschuldigd van moord en doodslag in de tweede graad voor de dood van Floyd. Dit nadat een video was verschenen waarin hij geknield op de nek van Floyd te zien was. Gedurende meer dan acht minuten, toen Floyd voor het eerst protesteerde dat hij niet kon ademen, daarna reageerde hij niet meer. Floyd werdt dood verklaard in een ziekenhuis in het gebied.

"Ik vind het stom dat een man niet kan joggen zonder neergeschoten te worden", vult Brown aan, verwijzend naar Ahmaud Arbery, een 25-jarige zwarte man die werd achtervolgd en gedood door twee gewapende blanke mannen terwijl hij aan het rennen was in de buurt van zijn huis. De video van de gebeurtenis is ook verspreid via social media.

'Als iedereen als mens wordt gezien, als iedereen gelijk wordt behandeld, als iedereen hetdezelfde beoordeeld wordt, dan zou dit niet gebeuren', zegt Brown. "#BlackLivesMatter Wij zijn ook mensen."

Brown is het kind van een blanke moeder en een zwarte vader, die ook deels Cherokee is. Omdat zijn moeder Kane grotendeels als alleenstaande ouder opvoedde, wist de zanger pas op zijn zevende of achtste dat hij halfbloed was.

"Ik dacht dat ik helemaal wit was, wat ik eerlijk gezegd niet eens kan zeggen omdat ik geen kleuren zag", zegt Brown tegen People. "Ik kwam erachter dat ik halfbloed was en ik dacht er nog steeds niet aan, maar toen begon ik van mensen het N-woord te horen. Ik wist niet eens wat het betekende. Ik leerde wat het betekende, en toen begon het me te beïnvloeden. Ik kreeg er ruzie over toen ik klein was. '

 

 

­