maandag, 09 augustus 2021 18:35

Kacey Musgraves met sneak peak van 2 nieuwe nummers

Het langverwachte nieuwe album van Kacey Musgraves wordt geheim gehouden, maar de countryster deelde twee fragmenten van haar aanstaande project. Dit tijdens een recente verschijning in de podcast A Slight Change of Plans. Het eerste nummer heet "Camera Roll" en Musgraves zong een kort gedeelte ervan, ongeveer 10 minuten na de aflevering.

Het tweede nummer heet "If I Was an Angel", en Musgraves werd gevraagd het te zingen nadat Dr. Shankar haar vroeg naar liedjes over verandering. 

 

Levensveranderend

Het nieuwe project, dat naar verwachting later dit jaar wordt uitgebracht, is geïnspireerd op een begeleide psychedelische reis die Musgraves maakte, die ze 'levensveranderend' noemde. De dag na haar reis luisterde ze terug naar de afspeellijst die werd begeleid door, en, "als een bliksemschicht", kreeg ze een idee. "Ik opende mijn ogen als: 'Tragedie (ik heb een verschrikkelijke tragedie meegemaakt!')", herinnert ze zich, verwijzend naar haar scheiding. Het resultaat was een album dat geformatteerd was om te lijken op een driedelige Griekse tragedie die gaat over "ontkenning, woede, verdriet, depressie, onderhandelen, schuldgevoelens... [ik heb al die dingen gevoeld]"

Het album, waarvan de titel niet is aangekondigd bevat een groot aantal geluiden , waaronder Japanse jato's, jazzfluiten, synths en banjo's. "Soms heb ik het gevoel dat dit album meer een voet in country heeft dan Golden Hour," zei Musgraves, eraan toevoegend: "Je kunt [mijn muziek] op een miljoen verschillende manieren versnijden en nog steeds niet zeker weten wat het is."

 

 

­