maandag, 21 december 2020 09:00

K.T. Oslin overleden op 78-jarige leeftijd

K.T. Oslin, vooral bekend van haar hitsingle "80's Ladies" en andere nummers zoals "Do Ya" en "Hold Me" is vandaag op 78-jarige leeftijd overleden.

Oslin vocht sinds haar diagnose in 2015 tegen de ziekte van Parkinson. er is echter onlangs ook COVID-19 vastgesteld. Op dit moment is het onduidelijk of COVID al dan niet heeft bijgedragen aan haar overlijden.

K.T. Oslin -Awards

Oslin's breakout-single, '80's Ladies' verdiende haar twee CMA Awards voor Female Vocalist of the Year en Song of the Year in 1988. Ze won eind jaren 80 ook meerdere ACM Awards en Grammy Awards voor zowel '80's Ladies'. als "Hold Me." Haar CMA Awards overwinning voor Song of the Year in 1988 maakte haar de eerste vrouwelijke songwriter die de prijs won.

 

"K.T. Oslin had een van de meest soulvolle stemmen in countrymuziek en had een sterke invloed op vrouwen met haar hit ‘80's Ladies '', zegt CMA-CEO Sarah Trahern. “Ik heb het geluk gehad om met K.T. op een aantal tv-shows eind jaren 90. Ze was altijd vriendelijk voor de bemanningen en aanstormend talent dat naast haar optrad. Ze had echt een van de beste stemmen in de geschiedenis van ons format. Onze gedachten gaan in deze moeilijke tijd uit naar haar dierbaren. "

 

Lees ook...

­