dinsdag, 25 mei 2021 13:12

Jordan Davis dropt zijn nieuwe EP 'Buy Dirt'

Jordan Davis heeft zijn nieuwe EP Buy Dirt uitgebracht.Geproduceerd door Paul DiGiovanni, is Davis 'acht nummers tellende vervolg op de titelloze EP van vorig jaar en zijn debuutalbum Home State. Davis schreef mee aan elk nummer op de EP, behalve het door John Prine geïnspireerde "Blow Up Your TV", die een grote invloed heeft op Davis en zijn muziek. Als echtgenoot en kersverse vader bevindt Davis zich op een andere plek in zijn leven, en de liedjes weerspiegelen dat. Davis claimt een country-innovator, waarbij hij zijn geluid zowel uitbreidt als moderniseert zonder zijn liefde voor de klassiekers op te geven.

"Ik denk dat deze EP, Buy Dirt, mijn laatste jaar is geweest. Weet je, ik denk dat ik veel over mezelf heb geleerd en dat ik sommige dingen een soort van herprioritering heb kunnen geven '', zegt Jordan. Ik denk dat het goed is om bezig te zijn. Ik heb er altijd op geleund het druk te hebben, omdat dit echt heel goed is. Het druk hebben is goed, want dat betekent dat je veel werk hebt of wat dan ook. Maar helaas, als je het druk hebt en onderweg bent, worden veel dingen die als eerste zouden moeten komen, opzij geschoven. Ik moest dat een beetje uitzoeken, en de pandemie plaatste het echt recht voor mijn gezicht. En dus veranderde mijn schrijven, en ik denk dat dat is wat veel van deze nummers op Buy Dirt een beetje weerspiegelen. Ik hoop dat ze wat goede muziek wegnemen en dat een artiest ten goede verandert. "

New Country-superster Luke Bryan leent zijn vocalen op het kwetsbare titelnummer en middelpunt van de EP. De twee muzikanten hadden elkaar voor het eerst ontmoet tijdens een prijsuitreiking, en waren elkaar in de loop van de jaren daarna tegen het lijf gelopen op de golfbaan. "We zaten rond het vuur na een golftoernooi op een dag, sigaren te roken en praten over alles behalve muziek", herinnert Davis zich. 'Dat gesprek is me altijd bijgebleven. Luke is niet alleen een geweldige entertainer; hij is een geweldige vader, een geweldige echtgenoot en ook een geweldige vriend. Dat is wat ‘Buy Dirt’ belichaamt. Toen ik ‘Buy Dirt’ schreef, wist ik dat hij zich kon vinden in de boodschap van het nummer. Ik waagde een kans en vroeg hem om met me mee te gaan op de opname, en hij zei ja. "

Bovendien kunnen fans de EP-trailer bekijken over het nieuwe project. De huidige single van Davis, 'Almost Maybes', staat momenteel in de Top 10 van de ountry radio-hitlijsten en Davis zal dit najaar de weg opgaan met Kane Brown's Blessed and Free Tour.

 

 

Buy Dirt Track List:

  1. Blow Up Your TV (Written by John Prine and Jeffrey Bradford Kent)
  2. Buy Dirt (feat. Luke Bryan) (Written by Jordan Davis, Jacob Davis, Josh Jenkins, Matt Jenkins)
  3. Need To Not (Written by Jordan Davis, Jacob Davis, Josh Jenkins, Matt Jenkins)
  4. Drink Had Me (Written by Jordan Davis, Ashley Gorley, Emily Weisband, Paul DiGiovanni)
  5. Lose You (Written by Jordan Davis, Paul DiGiovanni, Josh Kerr, Josh Dorr)
  6. Almost Maybes (Written by Jordan Davis, Jesse Frasure, Hillary Lindsey)
  7. I Still Smoked (Written by Jordan Davis, Randy Montana, Jonathan Singleton)
  8. Trying (Written by Jordan Davis, Ashley Gorley, Emily Weisband, Paul DiGiovanni)

 

Lees het exclusieve interview met Jordan Davis KLIK HIER

 

­