maandag, 23 mei 2022 12:20

John Driskell Hopkins heeft de ziekte ALS

Zac Brown Band-bassist en songwriter John Driskell Hopkins heeft vrijdag (20 mei) onthuld dat hij ALS heeft (ook bekend als de ziekte van Lou Gehrig). Hij stond naast zijn band bij het delen van het nieuws met de fans op YouTube.

De 51-jarige Hopkins schreef ook een briefje aan fans waarin hij onthulde dat hij al enkele jaren last had van stijfheid en wat onduidelijke spraak. Artsen diagnosticeerden onlangs de symptomen als ALS of amyotrofische laterale sclerose. Al snel ging Hopkins aan de slag met het opzetten van een stichting genaamd Hop on a Cure die onderzoek ondersteunt om ALS te voorkomen, terug te draaien en te genezen. Momenteel is er geen remedie.

"Omdat mijn symptomen vanaf het begin langzaam vorderen, denken we dat ze in de toekomst langzaam zullen vorderen", deelt Hopkins in de videoboodschap. "Als God het wil, ben ik van plan om nog vele jaren met deze geweldige mensen te rocken."

 

John Driskell Hopkins onthuld dat hij ALS heeft

 

Volgens de Mayo Clinic is ALS een "progressieve ziekte van het zenuwstelsel die zenuwcellen in de hersenen en het ruggenmerg aantast en verlies van spiercontrole veroorzaakt." De oorzaak is onbekend en de symptomen kunnen variëren, maar spierzwakte die in de loop van de tijd verergert, komt in veel gevallen vaak voor. De meeste mensen met de diagnose ALS sterven binnen drie tot vijf jaar, maar sommigen kunnen 10 jaar of langer leven.

ZBB-zanger Zac Brown sprak ook tijdens de 72 seconden durende video, die eindigt met een groot spandoek voor Hopkins' Hop on a Cure foundation. Fans kunnen "HOP" sms'en om een donatie te doen.

De Zac Brown Band is momenteel op de Out in the Middle Tour, met data tot november. Hopkins is bij de groep sinds het begin van hun commerciële populariteit met "Chicken Fried" in 2008. Hij heeft ook nummers als "Toes" geschreven uit de catalogus van de groep.

Onlangs hadden we een interview met de sympathieke John Driskell Hopkins, lees het interview HIER

EXCLUSIEF INTERVIEW MET JOHN DRISKELL HOPKINS

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­