zondag, 09 februari 2020 08:32

John Anderson en Blake Shelton met duet "Tuesday I'll Be Gone"

John Anderson en Blake Shelton

New Country legende John Anderson schakelde een goede vriend in voor een van de nummers op zijn nieuwe album Years. Blake Shelton horen we op het nieuwe nummer 'Tuesday I'll Be Gone'

 

 

De song is geschreven door Anderson, de Black Keys 'Dan Auerbach en David "Fergie" Ferguson, "Tuesday I'll Be Gone" is een puur, klassiek countrynummer. Anderson en Shelton wisselen de texten uit in de verzen en harmoniseren in het refrein, ondanks Shelton's stem prominent aanwezig is in het nummer, steelt hij nooit de schijnwerpers van zijn held Anderson.

"Tuesday, I'll be gone / It's time for movin' on," zingen John en Blake in het refrein. "Gonna find my way somehow / Gonna ride to the edge of sundown / Find a place in small town / Lay my head down."

Auerbach en Ferguson coproduceerden Years, die op 10 april uitkomt op het label Easy Eye Sound van Auerbach. Shelton is de enige gast van het project.

In 2017 leed John Anderson aan 'onvoorziene en ernstige medische problemen' waardoor hij het optreden van een festival in augustus annuleerde. Hoewel de artiest nooit heeft gespecificeerd wat het probleem was, keerde hij later die maand terug met zijn tour; het is echter duidelijk dat het incident een diepgaand effect had op Anderson.

"Er zijn een paar dingen waar ik beter uit ben gekomen. Een deel ervan is mijn liefde voor muziek en een deel ervan is mijn waardering voor mijn familie," deelt Anderson. "Maar het grootste deel is weten dat ik hier elk moment kan sterven, voor welke reden dan ook, maar ik weet dat God al naar beneden is gekomen en mij heeft aangeraakt. Er is geen twijfel in mijn gedachten."

John Anderson en Blake Shelton tourden samen in 2019 voor Shelton's Friends and Heroes Tour en zijn deze maand met dezelfde crew weer op pad. Net als in 2019, bevat de 2020 Friends and Heroes Tour John Anderson, Lauren Alaina, de Bellamy Brothers en Trace Adkins.

 

­