vrijdag, 05 januari 2024 09:32

Joe Don Rooney onthult Strijd met Verslaving

Rascal FLatts; Jay DeMarcus - Gary LeVox -  Joe Don Rooney Rascal FLatts; Jay DeMarcus - Gary LeVox - Joe Don Rooney

Joe Don Rooney, de gitarist van de voormalige countryband Rascal Flatts (rechts op bovestaande foto), heeft zich via sociale media uitgesproken over zijn opvallende afwezigheid uit de schijnwerpers en om geruchten over zijn genderidentiteit krachtig te ontkrachten.

Op woensdag schreef de muzikant: "Het is al een tijdje geleden sinds mijn laatste bericht. Het is eigenlijk al een paar jaar geleden dat ik in contact ben geweest met fans en vrienden op Twitter (nu X) of Instagram. Maar vandaag, aan het begin van dit gloednieuwe jaar 2024, leek me een goed moment om een boodschap de wereld in te sturen."

"Om te beginnen, ik leef! Er zijn talloze geruchten en meningen over mij verspreid, maar ik ben eindelijk gezond en klaar om de wereld weer in te stappen. En NEE, ik ben niet bezig met een gendertransitie om een vrouw te worden. Die gedachte is nooit bij me opgekomen. Niets tegen de transgendergemeenschap, maar ik moest duidelijk maken waar het op staat," benadrukte hij.

 

 

 In 2020 kondigde de band hun afscheidstournee aan, net voordat de COVID-19-pandemie begon. Uiteindelijk werden alle optredens geannuleerd.

De bandleden, bestaande uit leadzanger Gary LeVox, pianist Jay Demarcus en Rooney, gingen officieel uit elkaar in 2021 na meer dan twee decennia samen spelen. LeVox beweerde eerder dat Rooney de groep verliet en vertelde aan People Magazine dat hij niet te spreken was over de manier waarop de groep uit elkaar ging. Een duidelijke reactie op de oorsprong van het gerucht ontbreekt vooralsnog.

 

Rijden onder invloed

In 2021 werd Rooney gearresteerd wegens rijden onder invloed (DUI) en kreeg hij een gevangenisstraf opgelegd. In zijn verklaring erkende hij de ontberingen en schreef hij: "Ik botste recht tegen een boom en had mezelf bijna gedood." Hij voegde eraan toe dat hij "zo diep gezonken" was in zijn leven dat hij eindelijk hulp zocht.

"Dit incident bracht me naar een behandeling voor mijn alcoholisme, die vier maanden duurde in de prachtige bergen van Utah. Toen ik daar voor het eerst aankwam, wilde ik eigenlijk niet blijven. Ik schaamde me diep. Angst en schuldgevoelens overheersten, en het kostte me de volle vier maanden om de behandeling echt te gaan begrijpen, samen met de AA-benadering en hoe ik de nieuwe tools het beste kon benutten die ik kreeg van de geweldige therapeuten, counselors en medepatiënten daar. Mijn leven is voorgoed veranderd, en ik ben dankbaar voor die verandering. Ik ben nu bijna 28 maanden nuchter sinds 13 januari," onthulde hij.

Terugkijkend erkent Rooney dat hij "geen goede vader was, geen goede echtgenoot, en geen goede zakelijke partner voor mijn bandleden. Waarschijnlijk zou ik nooit verantwoordelijkheid hebben genomen voor dit alles als het niet was geweest voor mijn auto-ongeluk op 9 september 2021. En trouwens, de tijd in de gevangenis doorbrengen is verschrikkelijk!"

Rooney werd na twee dagen vrijgelaten, hoewel hij veroordeeld was tot een jaar. Hij en zijn vrouw, voormalig schoonheidskoningin Tiffany Fallon, gingen in 2021 uit elkaar en finaliseerden vorig jaar hun echtscheiding. Het stel deelt drie kinderen.

 "God greep in en hielp me om mijn leven terug te krijgen," verkondigde Rooney over zijn herstel. "Met de steun van mijn familie en vele andere professionele klinische adviseurs, en nu talloze nieuwe vrienden die ook nuchter zijn, ben ik erin geslaagd de koers van mijn leven te herstellen en te leven zonder de last van alcohol. Nu is het mijn taak om mijn gezin te beschermen en mijn nuchterheid te bewaken. Voor het eerst in mijn leven heb ik gezonde grenzen gesteld. Alleen positieve, liefdevolle, zorgzame en begripvolle mensen zijn welkom."

­