zondag, 29 maart 2020 20:08

Joe Diffie countryster uit de jaren 90 overleden aan gevolgen coronavirus op 61-jarige leeftijd

Joe Diffie overleden

Joe Diffie is een icoon voor veel countryfans vanwege zijn reeks nummer 1 hits in de jaren negentig. Joe is overleden aan complicaties die verband houden met het coronavirus dit onthulde een woordvoerder zondagmiddag. Hij was 61.

"Grammy-winnende countrylegende Joe Diffie is vandaag, zondag 29 maart, overleden aan de complicaties van het coronavirus (COVID-19)", luidde de verklaring eenvoudig. 'Zijn familie respecteert op dit moment hun privacy.'

Vrijdag werd Diffie de eerste countryster die bekend werd met een coronavirusdiagnose. 'Ik ben onder de hoede van medische professionals en word momenteel behandeld', luidde een aan hem toegeschreven verklaring. 'Mijn familie en ik vragen op dit moment om privacy. We willen het publiek en al mijn fans eraan herinneren om tijdens deze pandemie waakzaam en voorzichtig te zijn. '

Diffie die al 25 jaar lid van de Grand Ole Opry is, is een begrip voor elke countryfan uit de jaren negentig.  Hij had meer dan 20 top 10 hits, waarvan er maar liefs vijf naar nummer 1 gingen (“Home,” “If the Devil Danced (In Empty Pockets,” “Third Rock from the Sun,” “Pickup Man” en “Bigger Than the Beatles”). Twee van zijn 13 albums werden platina en nog eens twee werden gecertificeerd goud.

Hoewel Diffie sinds 2001 geen top 10-hit meer had, heeft hij heel veel fans sinds de jaren '90, Jason Aldean  nam een eerbetoon op aan Diffie met zijn hit "1994", dat hij uitbracht in 2012. 

Diffie was naar verluidt van plan zijn eerste nieuwe album in zeven jaar uit te brengen "I Got This".

 

 

 

 

 

­