Jimmie Allen tekent het duo 'Neon Union'

03 december 2021

Jimmie Allen voegt weer een nieuwe regel toe aan zijn cv.

Donderdag onthulden Allen, Aaron Benward en John Marks hun nieuwe JAB Entertainment (een full-service management en productiebedrijf) en kondigden aan dat Neon Union hun inaugurele artiest is.

Neon Union wordt aangekondigd als het eerste zwart-witte duo in de countrymuziek en bestaat uit Leo Brooks en Andrew Millsaps.

“Ze zijn niet alleen het eerste zwart-witte duo in de geschiedenis van de countrymuziek; ze zijn waanzinnig getalenteerd met een geweldige arbeidsethos. ” aldus Jimmie  Allen over Neon Union. "Ze maken niet alleen geweldige muziek, maar ze zullen harten veranderen."

Allen zag de mannen optreden als soloartiesten en stelde voor een duo te vormen. Hun geluid combineert 808 kickdrums met traditionele countryteksten en popmelodieën.

"Neon Union" zal zijn eerste single, "Beer Up", op 30 december uitbrengen via een distributieovereenkomst met EMPIRE. Het duo staat ook op "Livin' Man" van Allen's laatste album "Bettie James Gold Edition".

 

Neon Union
Neon Union

 

De aankondiging komt aan het einde van een geweldig jaar voor Jimmie Allen. Hij is de regerend CMA New Artist of the Year en ACM New Male Artist of the Year. Hij is genomineerd voor Best New Artist bij de 64e jaarlijkse GRAMMY Awards en is de enige genomineerde voor country in de categorieën voor alle genres.

Zijn nieuwe zakenpartners zijn sterren op zich. Benward is een platina-verkopende songwriter en artiest, film- en televisieproducent, muzieksupervisor en de oprichter van Park City Song Summit.

Marks runt een succesvol adviesbureau en was meest recentelijk Global Director of Country Music bij Spotify. Hij speelde een belangrijke rol bij de groei van het Hot Country-merk van het platform, het verdedigen van nieuwe artiesten en het vestigen van Spotify's voetafdruk in Nashville.

 

Jimmie Allen, Neon Union - Livin' Man

 

 

­