dinsdag, 17 januari 2023 14:12

Jimmie Allen en Mickey Guyton in tv-show 'My Kind of Country'

Jimmie Allen, Mickey Guyton en Orville Peck zijn genoemd als de presentatoren van My Kind of Country, een nieuwe zangwedstrijd op televisie die wordt uitgezonden op Apple TV+.

 

My Kind of Country

De serie van acht afleveringen volgt de drie sterren terwijl ze in de rol van talentscouts stappen en deelnemers van over de hele wereld naar Nashville uitnodigen om de volgende grote country ster te worden.

De focus van My Kind of Country zal liggen op vooruitstrevende countryartiesten: volgens Billboard belooft de show "barrières in countrymuziek te doorbreken door een buitengewone kans te bieden aan diverse en innovatieve artiesten van over de hele wereld."

Reese Witherspoon en Kacey Musgraves, die de serie uitvoerend zullen produceren, zullen ook voor de camera verschijnen.

Elk van de sterren die aan de show zijn verbonden, weet behoorlijk wat van innoveren binnen het country genre. Allen en Guyton staan beiden bekend om het verleggen van de grenzen van countrymuziek, zowel sonisch als in termen van vechten voor gelijke vertegenwoordiging in countrymuziek. Guyton explodeerde in 2020 op het toneel met de release van nummers als "What Are You Gonna Tell Her?" en "Black Like Me", beide aangrijpende portretten van de marginalisering van vrouwen en zwarte artiesten binnen de industrie.

Allen heeft ondertussen een geheel eigen carrièrepad uitgestippeld, waarbij hij samenwerkingen nastreeft met een verscheidenheid aan acts buiten het land en zijn platform gebruikt om zich in onbekende richtingen te begeven, zoals werken als de uitvoerende muziekproducent voor op sport gerichte Netflix-series,

Peck is een van de meest raadselachtige figuren in de countrymuziek. Hij draagt een leren masker om zijn gezicht te verbergen terwijl hij optreedt en brengt het ethos van zijn punkachtergrond naar rijke, traditioneel aandoende countryalbums die de vrouwelijke helden van het genre, zoals Bobbie Gentry en Shania Twain, eren. .

Musgraves heeft ook een carrièrelange geschiedenis van grensverleggende activiteiten. Ze is een fantasierijke, vaak futuristische artiest en speelde met de lijnen tussen countrymuziek en psychedelische pop, en kwam zowel op als buiten het podium op voor zaken als wapenbeheersing en gelijkheid voor de LGBTQ+-gemeenschap.

De winnende deelnemer van My Kind of Country ontvangt wat Apple Music omschrijft als een "levensveranderende prijs", inclusief aanzienlijke ondersteuning en promotie van het platform.

My Kind of Country wordt op 24 maart gelanceerd.

 

­