vrijdag, 30 juli 2021 10:23

Jimmie Allen en Brad Paisley met video voor "Freedom Was a Highway".

Jimmie Allen en Brad Paisley hebben de video gedropt voor de song "Freedom Was a Highway".

Allen en Paisley bundelen hun krachten in het nieuwe duet "Freedom Was a Highway", het nummer blijft nog steeds de hitlijsten beklimmen.

 

 

De song is afkomstig is van Allen zijn EP Bettie James en uitgebracht als single in 2020, staat het nummer nu in de Top 25 van de Billboard Country Airplay-radiografiek. Een summerjam die zeer geschikt is voor een seizoen van vernieuwing, het bevat een stuwend newcountry geluid vol voorwaartse vaart en nostalgische teksten die de alles-is-mogelijke geest van de jeugd vastleggen. En Allen zegt dat hij dat gevoel goed kent.

"Toen ik het aan het schrijven was, zong ik over de straten waarin ik opgroeide in Delaware, rondrijdend toen ik voor het eerst leerde autorijden voordat ik mijn rijbewijs had en ik meende mijn eerste verliefdheid serieus te nemen", legt Allen uit. “En ik wilde gewoon iets dat voor mij als thuis voelde. En ik ging gewoon mee. Ik realiseerde me niet dat mensen er zo veel mee bezig zouden zijn als ze beginnen te laten zien. Meestal schrijf ik gewoon nummers die ik leuk vind en breng ze uit en hopelijk landen ze waar ze zouden moeten landen.

 

Freedom Was a Highway

Het paar voerde "Freedom Was a Highway" live uit tijdens de 56e jaarlijkse ACM Awards in april, en zal dit jaar waarschijnlijk een middelpunt van Paisley's tour worden - maar Paisley wil het speciaal maken voor fans. De superster heeft in de loop der jaren veel hitduetten gehad, zegt hij, maar hij heeft zijn duetpartner nooit op tournee gehad terwijl het nummer uit was, dus dat vraagt ​​om iets unieks.

"Ik heb nog nooit een tour gehad met de persoon met wie ik een duet had", zegt Paisley.

"Echt waar?" antwoordt Allen .

"Nee. Ik bedoel, toen Carrie en ik 'Remind Me' hadden, was ze niet meer met mij op tournee. Ze was veel groter dan dat,' gaat Paisley verder. “En het was hetzelfde metsongs die ik had gehad met Dierks, ik heb liedjes gehad met Alan Jackson, maar ik ging nooit met ze op tournee. We gaan hem uit een kanon schieten voor het nummer, dat je hopelijk bij de eerste regel landt.

Jimmie Allen en Brad Paisley's "Freedom Was a Highway" is nu uit, en beide artiesten zullen te zien zijn op Paisley's Tour 2021.

 

­