donderdag, 16 juni 2022 08:34

JIMMIE ALLEN BRENGT NIEUW ALBUM TULIP DRIVE OP 24 JUNI UIT

JIMMIE ALLEN BRENGT NIEUW ALBUM TULIP DRIVE OP 24 JUNI UIT Jimmie Allen; foto Shea Flynn

Terwijl de release van zijn langverwachte derde studioalbum Tulip Drive dichterbij komt, heeft GRAMMY Award genomineerde, multi-platina muzikant Jimmie Allen de tracklist van 17 songs van de plaat onthuld. Tulip Drive wordt op vrijdag 24 juni uitgebracht via BMG/BBR Music Group.

Daarnaast is de pre-order van het album en eerste instant grat track – 'on my way' (Jimmie Allen en Jennifer Lopez) – nu (27 mei) wereldwijd beschikbaar.

 

 

“Dit is het eerste [album] waarop ik besloot om nummers te schrijven over mijn persoonlijke ervaringen, gedachten en verwachtingen”, zegt Allen over Tulip Drive. Het resultaat is een verzameling songs die zijn kenmerkende muzikale benadering weergeven en zijn opmars naar superster-status consolideren.

Net als bij zijn voorgangers, is de albumtitel een zeer persoonlijke verwijzing naar Allen’s familiebanden – Tulip Drive is de naam van de straat waar zijn overleden grootmoeder opgroeide. Allen’s debuutalbum Mercury Lane uit 2018 is vernoemd naar de straat waar Jimmie Allen zelf opgroeide en zijn opnames uit 2020 en 2021, Bettie James en Bettie James Gold Edition, zijn vernoemd naar zijn grootmoeder (Bettie Snead) en vader (James “Big Jim” Allen), die in respectievelijk 2014 en 2019 zijn overleden.

Jimmie Allen’s meest recente single “Down Home”, de eerste release van het nieuwe album, markeert één van de meest persoonlijke en oprechte songs van de trotse zoon van de Amerikaanse staat Delaware, en werd door Billboard onthaald als “winnaar” en door MusicRow als een “powerballad die eerlijkheid uitstraalt”. De track is gezamenlijk geschreven door Allen, Cameron Bedell, Rian Ball en Tate Howell, de muziekvideo gezamenlijk geregisseerd door Allen en Chris Beyrooty.

Allen trekt rond met zijn Down Home Tour tournee sinds haar uitverkochte start in februari. De tournee van meer dan 20 data markeert zijn eerste solo tournee als hoofdact en wordt afgesloten op het tweede jaarlijkse Bettie James Fest op 13 augustus op Hudson Fields in Allen’s thuisstad Milton, Delaware. De lijst artiesten die daar dit jaar optreedt bevat onder andere We The Kings, Lainey Wilson, Neon Union, Chayce Beckham, JJ Rupp en Kounty. Allen zal wederom hoofdact van het festival zijn dat hij in 2021 opzette ter ere van zijn grootmoeder en vader.

Jimmie Allen werd kortgeleden nog genomineerd als Best New Artist tijdens de 64e Annual GRAMMY ® Awards, Male Artist of the Year tijdens de 57e ACM Awards (die hij samen met Dolly Parton en Gabby Barrett presenteerde) en Outstanding New Artist tijdens de 53e NAACP Image Awards. Hij is de huidige CMA New Artist of the Year en behaalde in februari de derde nummer 1 notering van zijn carrière met 'Freedom Was A Highway'.

 

Jimmie Allen - Tulip Drive

 

Jimmie Allen – Tulip Drive Tracklist:

 1. be alright (Jimmie Allen, Jason Evigan, Gian Stone, Castle) *
 2. what i'm talkin bout (Zach Abend, Michael Hardy, Seth Ennis) ^
 3. kissin you (Jimmie Allen, Ashley Gorley, Zach Crowell) ^
 4. down home (Jimmie Allen, Rian Ball, Cameron Bedell, Tate Howell) ^
 5. settle on back (Jimmie Allen, Tate Howell, Trip Howell, David Pramik) ^
 6. pesos (feat. CeeLo Green & T-Pain) (Jimmie Allen, Edward Martin, Vincent Venditto, T-Pain, Thomas Callaway, Yannique DeLisle Barker, Chris Doyle, J. ”Lonny” Bereal) +
 7. love in the living room (Jimmie Allen, Jesse Frasure, Brandon Day, Alysa Vanderheym, Cary Barlowe) **
 8. on my way (Jimmie Allen & Jennifer Lopez) (Ivy Adara, Leroy Clampitt, Michael Pollack) ^^
 9. broken hearted (feat. Katie Ohh) (Jimmie Allen, Ashley Gorley, Will Weatherly) ^
 10. habits & hearts (Steven McMorran, Derrick Southerland, Jess Cates) ^
 11. right now (Jimmie Allen, Matt Rogers, Jordan Schmidt) ^
 12. wouldn’t feel like summer (Alysa Vandereheym, Matthew McGinn, Jimmie Deeghan) ^
 13. undo (Matt Rogers, Matt McVaney, Daniel Breland) ^
 14. get you a girl (Jimmie Allen, Justin Ebach, Matt Jenkins) ++
 15. keep em coming (Jimmie Allen, Brad Tursi, Will Weatherly) ^
 16. every time i say amen (Travis Hill, Jon Nite, Ross Copperman) ^
 17. you won’t be alone (feat. Aadyn) (Jimmie Allen, Justin Ebach) ***

* Geproduceerd door Jason Evigan en Gian Stone
^ Geproduceerd door Ash Bowers en Jimmie Allen
+ Geproduceerd door Vinny Venditto en Vic “BillboardKiller” Martin
** Geproduceerd door Jesse Frasure en Jimmie Allen
^^ Geproduceerd door Keith Hetrick
++ Geproduceerd door Ilya Toshinskiy en Jimmie Allen
*** Geproduceerd door Ash Bowers en Eric Torres

 

OVER JIMMIE ALLEN:

Onder contract bij BBR Music Group’s Stoney Creek Records, startte multi-platina muzikant en songwriter Jimmie Allen zijn carrière met twee opeenvolgende nummer 1 hits van zijn debuutalbum uit 2018, Mercury Lane (die The New York Times uitriep tot één van de sterkste albums van 2018) – de eerste was zijn RIAA dubbel platina debuutsingle “Best Shot,” die de nummer 1 positie op Country radio gedurende drie weken opeiste, en de tweede was zijn platina gecertificeerde “Make Me Want To.” In juli 2020, bracht Allen zijn samenwerkingsproject vol sterren Bettie James uit die vele lovende kritieken kreeg voor de muziek, de historische aard van verschillende samenwerkingen en zijn daaropvolgende plaats in de geschiedenis van de countrymuziek. Genoemd naar zijn overleden grootmoeder, Bettie Snead, en zijn overleden vader, James Allen, is Bettie James onthaald als een “aankondiging van [Allen’s] aankomst” en een “gigantische stap voorwaarts voor country” (NPR), en “een krachtig statement van een stem in ontwikkeling” (Billboard). Op 25 juni 2021 bracht Allen het album Bettie James Gold Edition uit, de opvolger van het project. Met verdubbelde focus op Allen’s veelomvattende liefde voor muziek over de grenzen van genres heen, “verbreedt” het album “de grenzen van country” (Billboard) en bevat het negen gloednieuwe songs met rollen voor Babyface, BRELAND, Keith Urban, LANCO, Lathan Warlick, Lindsay Ell, Little Big Town, LOCASH, Monica, Neon Union, Pitbull, teamwork. en Vikina naast de eerdere samenwerkingen op Bettie James met Brad Paisley, Charley Pride, Darius Rucker, Mickey Guyton, Nelly, Noah Cyrus, The Oak Ridge Boys, Rita Wilson, Tauren Wells en Tim McGraw. Zijn single “Freedom Was A Highway” met Paisley bereikte nummer 1 in februari 2022. Allen won zowel de ACM New Male Artist of the Year award als de CMA New Artist of the Year award in respectievelijk april en november 2021.

Hij heeft meer dan 1 miljard on-demand streams verzameld en heeft opgetreden tijdens onder andere de CMA Awards, The Kennedy Center Honors, Dick Clark’s Rockin’ New Year’s Eve, Jimmy Kimmel Live!, Good Morning America, TODAY, American Idol, Tamron Hall Show, Nick Cannon, The Steve Harvey Show, ACM Awards, Macy’s Thanksgiving Day Parade en CMT Music Awards.

Net als zijn benadering van muziek, kennen ook Allen’s andere creatieve zoektochten geen grenzen. Zijn eerste geïllustreerde kinderboek, My Voice Is a Trumpet – een krachtig verhaal over opkomen voor datgene waarin je gelooft, hoe oud of jong je ook bent – werd gepubliceerd op 13 juli 2021 door Flamingo Books, een uitgeverij van Penguin Young Readers. Allen werkt ook als uitvoerend muziekproducent voor Netflix’ serie Titletown High, die wereldwijd in première ging op 27 augustus 2021. Zijn song “Big In A Small Town” is de titelmuziek van de serie. Hij haalde kort geleden nog de kwartfinale als deelnemer aan Dancing With The Stars’ historische 30e seizoen op ABC.

Allen’s nieuwe single “Down Home” werd uitgebracht op 8 maart. De song is de eerste single van Allen’s aanstaande derde album Tulip Drive, die op 24 juni 2022 wordt uitgebracht en vernoemd is naar de straat waar zijn overleden grootmoeder opgroeide in de plaats Lewes, in de Amerikaanse staat Delaware.

 

Jimmie Allen - Down Home

 

LINKS | JIMMIE ALLEN
­