woensdag, 21 oktober 2020 11:45

Jennifer Nettles wordt geëerd met CMT Equal Play Award

Op woensdagavond (21 oktober) wordt Jennifer Nettles tijdens de CMT Music Awards 2020 geëerd met de allereerste CMT Equal Play Award.

De prijs is een erkenning voor Jennifer's voortdurende belangenbehartiging voor vrouwen en voor alle verschillende stemmen in de muziekindustrie. Ze werkt eraan om meer vrouwenstemmen te laten horen op de radiostations. Om zo een punt te bereiken waarop mannen en vrouwen gelijkelijk vertegenwoordigd zijn.

De openhartigheid van Jennifer heeft de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de countryradio en op muziekstreamingservices blootgelegd, waardoor ze een van de beste kampioenen van het genre is geworden. Waar ze naar streeft is grote veranderingen in de vertegenwoordiging van vrouwen in countrymuziek. En dat is wat alle countryartiesten en fans ook willen.

"Jennifer Nettles is die zeldzame artiest die haar waarheid spreekt en onrecht uitroept waar ze het ook ziet", zegt Leslie Fram, Senior Vice President of Music and Talent bij CMT. "Haar inzet voor een gelijke vertegenwoordiging van vrouwen over de hele linie in de muziekindustrie belichaamt de geest van ons Equal Play Initiative en maakt haar de perfecte ontvanger van de inaugurele CMT Equal Play Award."

CMT werkt samen met Pluto TV om een ​​pop-upkanaal te lanceren genaamd CMT Equal Play. Het biedt 24/7 countrymuziekvideo's, met een gelijke mannelijke / vrouwelijke afspeellijst. Het is een zet waarvan Fram zegt dat het CMT in staat zal stellen om de toewijding aan gelijk spel te bevorderen.

"Als een trots onderdeel van de prachtige erfenis van vrouwen in de countrymuziek, ben ik vereerd de eerste ontvanger te zijn van de CMT Equal Play Award", aldus Nettles. “Ik kijk ernaar uit om de bijdragen van vrouwen en alle gemarginaliseerde gemeenschappen binnen het countrymuziekformaat te vieren, en ik ben gemotiveerd om de niet-artiesten, leidinggevenden en investeerders in de industrie aan te moedigen hetzelfde te doen.

"Er is nog veel werk aan de winkel."

Naast haar enorme succes als de ene helft van het countryduo Sugarland, een band die er ineens was met hun debuutsingle 'Baby Girl' in 2004. Begon Jennifer tien jaar later muziek uit te brengen als vrouwelijke soloartiest. Met andere woorden, ze is er geweest, en ze weet met wat voor seksisme vrouwelijke soloartiesten te maken hebben.

 

 

 

­