vrijdag, 24 maart 2023 13:44

Jenna DeVries en haar “Daddy’s Little Heart Attack”

De stem van Jenna DeVries, een in Nashville gevestigde singer-songwriter, wordt beschreven als soulvol en aangrijpend en heeft al een krachtige band met miljoenen gemaakt. Ze behoort tot het elitehandjevol artiesten dat in het afscheidsseizoen de American Idol's Top 24 haalde. Op America's Got Talent verdiende ze drie afzonderlijke staande ovaties van zowel de juryleden als het publiek.

Als een openlijk LGBTQ+ artiest ontdekte Jenna DeVries dat popmuziek de juiste uitlaatklep was om luid en trots te zijn wanneer ze dat het meest nodig had. Tijdens de wereldwijde pandemie zat Jenna DeVries uren achter de piano om terug te keren naar haar roots: countrymuziek schrijven. Jenna's aankomende EP vertelt het verhaal van verhuizen naar Nashville, uit de kast komen, haar familie verliezen en uiteindelijk in haar kracht stappen.

Jenna DeVries bracht haar single met Harper Grae uit, getiteld "Drunk Girls", die exclusief in première ging bij People. De videoclip voor "Drunk Girls" was te zien op het CMT Music Television-kanaal, evenals de video voor Jenna's release, "December". DeVries werd ook uitgeroepen tot een van NSAI's Songwriters to Watch.

Ze startte onlangs de LGBTQ+-beweging The Outlaw Collective, die de stem van LGBTQ+ en minderheidsartiesten in de muziekscene van Nashville verheft door middel van showcases en meer.

'Daddy's Little Heart Attack' is een lied dat ik schreef over het ontsnappen aan een leven en een stad die te klein voor mij was. Toen ik opgroeide, beschermden mijn ouders ons tegen alles. Ik heb bijna mijn hele leven thuisonderwijs gehad en heb nooit naar 'seculiere' muziek kunnen luisteren. Het nummer vertelt echt het waargebeurde verhaal van het ontsnappen aan dat leven om een nieuw "rebels" avontuur aan te gaan - en van elke seconde te genieten, zelfs toen het moeilijk was om alles achter te laten wat ik ooit had gekend. Ik hoop dat dit lied het zwarte schaap of het ‘opstandige’ kind helpt om zich minder alleen te voelen. Als je voor jezelf kiest en authentiek leeft, wordt het leven echt beter. Voor vrijheid is moed nodig, dus ik hoop dat dit nummer iemand moedig maakt.”

 

Jenna DeVries - Daddy's Little Heart Attack

 

Jenna DeVries

Jenna's discografie blijft ons alleen maar voorzien van oprechte passie en belangrijke verhalen waardoor anderen zich minder alleen voelen tijdens hun reizen. "Daddy's Little Heart Attack" is niet anders - je kunt de verandering voelen en tekstueel horen die Jenna door het hele nummer ervaart - "Fools raised an outlaw heart, highway escape into the dark" haalt herinneringen op aan de minachting van haar ouders voor rock en seculiere muziek, en Jenna's uiteindelijke ontsnapping uit de bekrompen wereld waarin ze leefden.

Het vocale vermogen dat we van Jenna in het refrein zien, toont ware vastberadenheid en doorzettingsvermogen: "Nu rijd ik als een bliksemschicht, verhoog mijn hel, kleine stadsheilige vond een zondaar die op twee wielen rolt, zoals hoe het voelt / om lief te hebben als een wild kind, koningin van de nacht, zwart op mijn nagels en geverfd rondom mijn ogen, vond mijn leven ... "en ze" kan niet vertragen, kan niet teruggaan ", omdat Jenna DeVries echt haar is geworden " Papa's kleine hartaanval.

Lees ook...

­