woensdag, 27 mei 2020 08:39

Jason Isbell staat op nummer 1 met "Reunions"

Jason Isbell Reunions nummer 1 

Het zevende album van Jason Isbell Reunions bereikte de nummer 1 in de Billboard Top Country Albums hitlijst.

Reunions verplaatste 37.000 equivalente albumeenheden, volgens Nielsen Music, wat ook goed genoeg was voor de nummer 9 plek in de all-genre Billboard 200 hitlijst. Reunions werd een week te vroeg op 8 mei uitgebracht via cd en vinyl naar onafhankelijke muziekwinkels (7.101 albumverkopen), vóór de oorspronkelijk geplande brede release op 15 mei, welke ook digitale distributie bevatte.

Het tien track tellende album is opgenomen in RCA Studio A van Nashville en volgt de vorige nummer 1 albums van Jason, The Nashville Sound (2017) en Something More Than Free (2015). Net als de drie vorige albums van Jason is Reunions geproduceerd door Grammy winnaar Dave Cobb. Het nieuwe album bevat 10 nummers geschreven door Jason, die opnieuw werd gesteund door zijn band, the 400 Unit.

'Er zijn veel spoken op dit album', zegt Jason. "Soms gaan de liedjes over de geesten van mensen die er niet meer zijn, maar ze gaan ook over wie ik was, de geest van mezelf. Ik merkte dat ik liedjes schreef die ik 15 jaar geleden wilde schrijven, maar in die tijd had ik nog niet genoeg liedjes geschreven om te weten hoe ik het moest doen. Zojuist heb ik het naar mijn tevredenheid kunnen doen. In die zin is het een hereniging met de ik die ik toen was. "

­