maandag, 01 mei 2017 06:03

Internationale acts naar Rotterdam Bluegrass Festival van 23 t/m 25 juni

Rotterdam Bluegrass Festival

 

Goed nieuws voor liefhebbers van alles wat met bluegrass, country en americana te maken heeft. Na de eerdere aankondiging van bluegrass grootheid Sierra Hull (USA) als headliner en de komst van het Nederlandse folk-duo Tangarine, maakt het festival nu een reeks nieuwe namen bekend.

 

Rotterdam Bluegrass Festival weet dit jaar veel internationale artiesten te strikken voor een optreden in het Oude Noorden. Zo komen een aantal Amerikaanse bluegrass helden voor een exclusieve Nederlandse show naar Rotterdam. Bob Wayne en de Legendary Shack Shakers zijn van 23 t/m 25 juni te zien in de havenstad. Ook Los Hermanos Cubero, Pete Allen Family Band, Carrie Nation & the Speakeasy, Leadbeaters, Pine Street Ramblers, Picking Ivy en schrijver Christophe Vekeman komen naar het Rotterdam Bluegrass Festival.

 

Het Rotterdam Bluegrass festival is gratis toegankelijk en is op 20 minuten loopafstand van Rotterdam CS.

 

Meer informatie op www.bluegrassfestival.nl

 


 

Bob Wayne (USA)

 

Image may contain: 2 people, beard


Als je een album vol covers maakt, uiteenlopend van Britney Spears tot Guns ’n Roses, dan ben je echt een koelbloedige baas. En óf Bob Wayne dat is: deze country-outlaw is al jaren beroemd en berucht om zijn rauwe countrysongs op rockabilly-tempo met een punkattitude van heb ik jou daar. Hij stond al op Speedfest en Wacken Open Air, maar komt nu toch echt naar Rotterdam met zijn nieuwe album ‘Bad Hombre’ op zak. Mark our words: na deze show wil jij ook een truckers cap, een wijd leren jack en raggen op je gitaar tot je vingers bloeden.

 

 


  

Legendary Shack Shakers (USA)

 

Image may contain: 4 people, indoor


Is het een voorbijrazende, op hol geslagen colonne stoomlocomotieven? Is het de echo van Hendrix’ stratocaster op het moment dat hij de fik inging? Is het engelengezang en zou de God der Blues dan tóch bestaan? Je bent warm: het zijn de Legendary Shack Shakers met mr. J.D. Wilkes op mondharmonica. Blues, punk, rock en country in de mix met een waarlijk legendarische performance. De Legendary Shack Shakers speelden met The Black Keys, Hank Williams III en leverden muziek voor HBO’s tv-serie True Blood. Beroemdheden als Robert Plant en Stephen King verklaarden zich al fan!

 

 


 

Flats & Sharps (UK)

 

C64e44ac Bb03 499d 8a59 1ca6185fb086


Zet je schrap voor dé Britse bluegrass en country belofte van dit moment: Flats & Sharps. Dat het gek kan lopen met je band bewijzen deze jonge honden. Zo speel je met je 17-jarige vrienden op de hoek van een straat in Cornwall – en zo speel je het jaar rond in de meest te gekke venues en op waanzinnige festivals zoals de O2 in Londen. Flats & Sharps maakten monstersprongen sinds hun eerste EP ‘Always There’ uitkwam. Mannen, houd uw vrouwen, dochters én moeders in de gaten, want dit vijftal is naast onuitstaanbaar goed, ook nog eens woest charmant.

 

 


 

Verhalen met Christophe Vekeman

 

6a5c156d A5f3 4c19 A85c 45769e838d34


Rotterdam Bluegrass Festival heeft meer te bieden dan alleen muziek. Naast workshops, masterclasses en tentoonstellingen is er ook poëzie te horen. Christophe Vekeman, de Gentse schrijver met de kuif, komt naar Rotterdam. Vekeman maakt deel uit van het Nederlandse Nightwriterscollectief, samen met onder meer Kluun, Tommy Wieringa en Herman Koch. Christophe komt vertellen over Johnny Paycheck: één van de prominentste en talentrijkste ‘outlaws’ uit de geschiedenis van de countrymuziek. Hij leidde een leven van excessen, duisternis, geweld, toestanden, heel wat hoogtepunten en nog veel meer tegenslag.

 

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­