zaterdag, 09 december 2017 12:04

Ilse DeLange gaat acteren in Nashville

Ilse Delange

 

Ilse DeLange heeft groot nieuws. De zangeres heeft een rol bemachtigd in de populaire Amerikaanse serie Nashville

 

Ilse DeLange was donderdag te gast in De wereld draait door om groot nieuws te vertellen: de countryzangeres maakt haar acteerdebuut in de Amerikaanse dramaserie Nashville.

 

“Moet gewoon” 

Ilse kwam zelf met het idee. “Ik zat hier gewoon thuis op de bank en ik haal me wel eens wat in de kop. Toen dacht ik ineens: ik moet gewoon in die serie. Toen dacht ik: wie ken ik die iemand kent die een buurvrouw heeft die dan ook weer iemand kent dichtbij het vuur?”

 

Netwerken

De netwerktechniek van DeLange wierp haar vruchten af toen ze in contact kwam met muzikant T Bone Burnett. “Ik zei tegen hem: ‘Wat moet ik nou nog doen om hier aan de bak te komen? Misschien moet ik wel auditie doen voor die serie Nashville!’ Niet wetende dat zijn vrouw Callie Khouri die hele serie bedacht heeft.”

 

Strontnerveus

Toch was de samenwerking met Khouri niet direct geregeld. DeLange zag al meerdere ontmoetingen met de producer geannuleerd worden. “Maar op de dag dat ik naar huis zou vliegen kreeg ik ineens een berichtje dat ze kon ontbijten.” Ilse was ‘strontnerveus’ voor het gesprek. “Ik dacht: ‘wat moet ik nou vragen, wat moet ik zeggen?’ Mijn twintigjarige geschiedenis met Nashville kwam er uitgerold. Zij was erg koel en zei ‘I totally get it’.”

 

Laatste seizoen

Ilse gaat een coach van een talentenjacht spelen in het laatste seizoen van de serie. De zangeres speelt in zeker vier afleveringen, met een mogelijke uitloop naar zeven. DeLange gaat naast acteren ook zingen in de serie, al weet ze niet of het eigen repertoire is of dat van iemand anders. Ze vliegt zondag naar Nashville om met de opnames te starten.

 

­