Hootie & The Blowfish dropt na 15 jaar nieuw album Hootie & the Blowfish; foto Todd & Chris Owyoung - undefined

Hootie & The Blowfish dropt na 15 jaar nieuw album

02 augustus 2019

Hootie & The Blowfish dropt op 1 november het nieuwe album Imperfect Circle. Het album is mede geproduceerd door Frank Rogers en Jeff Trott, dit is de opvolger van Looking For Lucky uit 2005.  Ook zijn er gastoptredes te horen van Sheryl Crow en Lucie Silvas.

 

Darius Rucker

Met de rijke, bluesachtige zang van Darius Rucker en de harmonieën van gitarist Mark Bryan, bassist Dean Felber en drummer Jim “Soni” Sonefeld, hebben Hootie & the Blowfish tot op heden maar liefs meer dan 25 miljoen platen wereldwijd verkocht,  nadat hun aanstekelijke songs in 1994 super populair werden met hits zoals Hold My Hand, Let Her Cry en Only Wanna Be With You”

Het kwartet ontmoette elkaar in de Universiteit van South Carolina, waarbij ze heel veel optredens bij lokale bars een grote lokale fanbase opbouwde. Met hun mix van pop, folk, blues, soul en rock maakte de band moeilijk te plaatsen, maar tegelijkertijd gemakkelijk toegankelijk voor iedereen die van goede muziek hield.

 

Cracked Rear View

 Het debuut album Cracked Rear View, dat in 1994 werd uitgebracht, behoort tot de 5 meest onderscheiden albums in de muziekgeschiedenis met 2 Grammy Awards, een MTV Video Music Award, een Billboard Music Award, verscheidene People’s Choice Awards, Billboard’s Band Of The Year Award in 1996 en de RIAA’s Diamond Award vanwege de verkoop van meer dan 10 miljoen exemplaren.

 

 

­