donderdag, 24 maart 2022 16:10

High Valley komt met nieuw album "Way Back"

High Valley heeft aangekondigd dat hun volgende album, Way Back, op 20 mei zal verschijnen.

Fans hebben een extra reden om enthousiast te zijn over het 6e album van High Valley. Dit omdat ze hebben bijgedragen aan het finaliseren van de tracklijst nadat de band zich tot hun muzikale gemeenschap wendde voor een beetje hulp om de laatste hand te leggen aan het nieuwe project.

Brad Rempel, frontman van High Valley, vertelt: "Onze fans achter de schermen van het songwriting- en demoproces laten, was zo leuk. We hadden het Way Back-album bijna af en konden niet beslissen welke van de meest recente cowriters de cut zouden halen, dus vroegen we onze fans om op onze socials te stemmen.”

Brad voegt eraan toe: "Ik vind het heerlijk om te weten dat dit album een verzameling nummers is waar ik heel veel zin in heb, berichten waarvan ik denk dat ze gehoord moeten worden, en jam die onze fans letterlijk zelf hebben gekozen!"

 

 

Een van de nieuwste nummers die High Valley met fans deelt voorafgaand aan de release van 20 mei is "Somebody Tell That Girl" met Anne Wilson.

Over de samenwerking zegt Brad: "Ik ben dol op de stem van Anne Wilson vanaf de eerste keer dat ik hem hoorde. De boodschap in ‘Somebody Tell That Girl’ is zo belangrijk, en het maakt een nog sterker statement als Anne het zingt.”

Anne deelt haar reactie op de oproep om op de baan te komen: "Toen Brad uit High Valley me vroeg om deel uit te maken van dit nummer, wist ik gewoon dat ik het moest doen. Ik ben zeer vereerd om een klein deel van 'Somebody Tell That Girl' te zijn, en ik kan niet wachten om te zien hoe dit nummer mensen beïnvloedt. Onmetelijk dankbaar!”

Anne voegt eraan toe: "Ik heb altijd al deel willen uitmaken van een countrynummer dat vrouwen kracht geeft en spreekt over hun waarde."

High Valley zal aan hun totaal toevoegen als de best verkopende Canadese band in de geschiedenis van de countrymuziek wanneer Way Back op 20 mei uitkomt - het nieuwe album bevat hun single "Whatever It Takes" - die zich een weg baant naar de Amerikaanse airplay-hitlijst, en is al een Top-10 (en klimmende) hit op de Canadese countryradio.

Bekijk deze speciale akoestische versie van het nummer uit The Cottage Sessions van High Valley...

 

High Valley - Whatever It Takes

 

Lees het exclusieve interview wat we hadden met High Valley

High Valley

 

 

 track list Way Back:

 1. “Way Back” (Seth Mosley, Ben Stennis, Brad Rempel)
 2. “Run Outta Somedays” (Ben Stennis, Jon Nite, Brad Rempel)
 3. “Somebody Tell That Girl” (Feat. Anne Wilson) (Jason GantMatt Rogers, Brad Rempel)
 4. “Do This Life” (Phil BartonDavid Thompson, Brad Rempel)
 5. “World Could Use a Dirt Road” (Claire DouglasJosh Ronen, Brad Rempel)
 6. “Prayin’ Woman” (Seth MosleyAllison Veltz, Brad Rempel)
 7. “Country Music, Girls & Trucks” (Feat. Granger Smith) (Micah Wilshire, Jaron Boyer, Brad Rempel)
 8. “Whatever it Takes” (Ben Stennis, Jon Nite, Brad Rempel)
 9. “All My Lovin” (Blake Bollinger, Phil Barton, Brad Rempel)
 10. “Remember You Now” (Ben Stennis, Jon NiteBrad Rempel)
 11. “Be That For You” (Sam EllisDave Sampson, Brad Rempel)
 12. “She Loves” (Sam Bergeson, Jaron Boyer, Brad Rempel)
 13. “Never Not” (Ben West, Matt Willis, Brad Rempel)
LINKS | HIGH VALLEY

Gerelateerd...

Lees ook...

­