dinsdag, 24 november 2020 17:35

Hal Ketchum is overleden (67)

Hal Ketchum de Grand Ole Opry-lid en singer-songwriter stierf maandag (23 november) aan de gevolgen van dementie. Hij was 67 jaar oud.

Zijn vrouw Andrea deelde dinsdagochtend het tragische nieuws op Facebook. “Met veel verdriet kondigen we aan dat Hal gisteravond thuis vredig is overleden door complicaties van dementie. Moge zijn muziek voor altijd in je hart blijven leven en je vrede brengen ”, schreef ze.

Ze deelde zijn diagnose in april met zijn fans en zei: "Vanwege zijn liefde voor zijn fans bleef hij optreden zolang het mogelijk was. Dementie is een vermoeiende en verwarrende ziekte, en nu is het tijd voor Hal om thuis te blijven bij dierbaren. Hal is verder gezond en gelukkig en geniet van de tijd met zijn familie en vrienden. "

 

 

Hal zijn allereerste single "Small Town Saturday Night" bereikte de nummer 2 in de hitlijst van Billboard in 1991. Hij keerde de komende jaren meerdere keren terug naar de Top 5 met singles als "Past the Point of Rescue", "Sure Love , "Hearts Are Gonna Roll", "Mama Knows the Highway" en "Stay Forever."

Over Hal Ketchum

Hal Ketchum, geboren op 9 april 1953 in Greenwich, New York, groeide op met een vader die banjo speelde, hoewel Ketchum zich aangetrokken voelde tot drums en als tiener in een R & B-band speelde. Hij werkte als timmerman in Texas terwijl hij zijn songwriting- en gitaarkunsten aanscherpte, en verhuisde vervolgens in 1986 naar Nashville. Hij sloot een deal met Curb Records, dat vervolgens negen van zijn albums uitbracht, soms in samenwerking met een ander label.

Zijn album uit 1991, Past the Point of Rescue, bereikte het jaar daarop de gouden status. Voor het project nam Hall 'Five O’Clock World' opnieuw op, een hit uit 1965 voor de Vogues, geschreven door Ketchum's co-producer, Allen Reynolds. (Reynolds en Jim Rooney deelden productietaken op Past the Point of Rescue en de daaropvolgende albums Sure Love en Every Little Word.)

Ketchum kwam in 1994 bij de Grand Ole Opry. Tussen 1991 en 2006 bracht hij 17 country singles in kaart. Hij schreef of co-schreef zijn singles 'I Know Where Love Lives', 'Hearts Are Gonna Roll' en 'Stay Forever', naast vele anderen.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerd...

Lees ook...

­