donderdag, 02 juli 2020 16:07

Granger Smith over overleden zoontje River

Granger Smith over zoontje River

Het is een jaar geleden toen het ondenkbare gebeurde met new countryartiest Granger Smith en zijn vrouw Amber. Hun drie jaar oude zoon River verdronk op een rustige zomeravond in het zwembad van hun huis in Texas.

"Ik was op 6 meter afstand", zei Granger tijdens een open en eerlijk interview met NBC’s Today-show op woensdag (1 juli). Het is voor het eerst dat de Smiths op tv over de tragedie hebben gesproken.

'Ik speelde gymnastiek met mijn dochter. Hij was met onze andere zoon buiten de gesloten poort. En er speelde geen muziek. Er was geen enkele afleiding. Het was gewoon een rustige zomeravond om 19:00 uur, 'herinnerde hij zich. 'Het was zo stil. Er was geen plons. Er was geen enkele roep om hulp.

'Ik heb hem net nog gezien.'

En hoewel de Smiths enige tijd hebben gehad om te rouwen, is er nog steeds het gevoel dat ze meer hadden moeten doen en meer moesten weten. "Ik ben nog steeds boos op mezelf dat we een zwembad hadden en ik wist niet dat dit de belangrijkste moordenaar was. Ik had een jaar geleden gedacht: toezicht, 'zei hij. 'Kijk maar naar je kinderen. Bekijk ze gewoon. Ik weet nu dat geen mens op deze planeet kan zeggen dat dat genoeg is, want daarvoor moet je 24, 7 opletten. "

De Smiths hadden alle juiste voorzorgsmaatregelen genomen, maar dat verhinderde nog steeds niet de dood van River.

"Als je een poort toevoegt, is dat niet genoeg."

"Als je zwemlessen toevoegt, is dat niet genoeg."

"Zwembadalarm, dat is niet genoeg", voegde hij eraan toe.

Geloof in een hogere macht, zeiGranger , is het enige dat zijn familie in de donkerste tijden heeft kunnen vasthouden.

“(River) had meer dan 1000 dagen op deze aarde. En hij leefde zo zorgeloos, rennend op blote voeten met de wind, 'zei Smith over Riv en de mantra die hem elke dag in hun hart houdt: #LiveLikeRiv. "En kunnen we niet allemaal zo meer leven? Een beetje meer in het moment? Het was een geweldige mantra om mezelf in de donkere dagen een beetje te herhalen. "

 

­