zaterdag, 30 oktober 2021 13:32

Grand Ole Opry's historische 5000e uitzending

The Grand Ole Opry, nu al 's werelds langstlopende live radioshow en zal zaterdagavond zijn 5.000ste uitzending uitzenden. Opry-leden zoals Garth Brooks, Trisha Yearwood, Darius Rucker, Vince Gill, Chris Janson, Bill Anderson en Connie Smith staan ​​allemaal klaar om op te treden, om de tijdperken van countrymuziek te onderstrepen die door de cast worden overspannen: Janson is 35, Anderson is 83.

De country-muziekshow heeft overstromingen, een pandemie en veranderende smaken overleefd. Het viert vanavond (bij ons vanacht om 2:00uur) zijn lange levensduur met Garth Brooks, Vince Gill, Connie Smith en meer

 

Grand Ole Opry - WSM Barn Dance

In feite was het de 77-jarige violist oom Jimmy Thompson die voor het eerst verscheen in de Grand Ole Opry, toen de show - toen bekend als de "WSM Barn Dance" - debuteerde op 650 AM WSM op 28 november 1925. programma, een showcase voor klassieke country, bluegrass, gospel en akoestische muziek, uitgezonden tussen NBC-netwerkprogramma's met routinematig dansbands en klassieke orkesten en zorgde voor een grimmige nevenschikking tussen die gepolijste, erudiete geluiden en de down-home, geïmproviseerde picking van de Opry. Na een uitvoering van "Pan American Blues" door mondharmonicatovenaar DeFord Bailey, de eerste zwarte ster van de Opry, bevestigde gastheer George D. Hay de naam van de show: "Het afgelopen uur hebben we geluisterd naar de muziek die grotendeels afkomstig is van de Grand Opera, ', zei hij, 'maar vanaf nu presenteren we de Grand Ole Opry.'

Naarmate de show in populariteit groeide, maakten de eerste sterren van de Opry, voornamelijk strijkersbands, plaats voor zangers als Hank Williams, Roy Acuff, Ernest Tubb, Patsy Cline, Loretta Lynn en Dolly Parton, die allemaal tot de meest iconische artiesten van de Opry zouden behoren. Tegenwoordig kan een typische line-up Keith Urban, Carrie Underwood of Marty Stuart omvatten, en in 2021 Opry-inductees zoals Lady A, Carly Pearce of Mandy Barnett.

 

Vanavond 

De gestapelde line-up voor de 5000e uitzending van vanavond leunt in de breedte van de organisatie. Er zijn in totaal meer dan 225 leden sinds de Grand Ole Opry begon, en 65 huidige leden in de cast, waaronder Jeannie Seely, die zaterdagavond zal optreden. Seely, 81, werd in september 1967 ingewijd en zegt dat het geheim van de lange levensduur van de instelling in de persoonlijkheden en hun muziek ligt. “Ik geloof dat de reden dat de Opry zo’n lange looptijd heeft gehad, is omdat ze hun publiek altijd hebben gegeven waar ze in hun eigen leven mee te maken hebben, door de muziek, de komedie en de gedeelde liefde voor thuis, familie en trots op ons land”, zegt ze. “Ze zijn een constante troost in een steeds veranderende en vaak ongemakkelijke wereld. En ze houden het leuk.”

Zelfs tijdens de pandemie zette de Grand Ole Opry door en presenteerde shows zonder publiek in het Grand Ole Opry House in Nashville.

"Countrymuziek is geen onbekende in moeilijke tijden, en de Grand Ole Opry ook niet", zei Marty Stuart vanaf het Opry-podium in maart 2020, toen de tweede uitzending op zaterdagavond zonder live publiek plaatsvond. "95 jaar lang heeft het wereldoorlogen, catastrofes en presidentiële moorden gezien, maar op de een of andere manier is de show goed gegaan."

De 5.000ste show is dan een bewijs van die veerkracht, het bewijs dat de Opry kan overwinnen wat vice-president en uitvoerend producent Dan Rogers de "grootste hindernis" van de show noemde: relevant blijven met respect voor de rijke geschiedenis. “Dat is wat de Opry uniek maakt, maar met uniek zijn komt ook die unieke uitdaging. Wanneer zeg je dat iets zo'n deel uitmaakt van de erfenis van de Opry dat het een onderdeel moet zijn van elke show?' Vertelde Rogers  Rolling Stone in 2020. "En wanneer wordt iets misschien een deel van het gekoesterde verleden van de Opry?"

 

Samen met supersterren als Brooks en Yearwood, omvat de show van zaterdag Dustin Lynch, John Conlee, de Gatlin Brothers, Chris Young, Terri Clark en 2021 Opry-inductees de Isaacs. Opry 5000 wordt live uitgezonden op WSM en wsmradio.com, en livestream via het Circle Network voor ons allemaal te zien om 2uur vanacht op de YouTubeFacebook and Twitter accounts.

 

 

­